Mysl Polska: Τα συμφέροντα της Πολωνίας και της Ουκρανίας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα

pixabay / kaboompics
Freepen.gr - Τα εθνικά συμφέροντα της Πολωνίας και της Ουκρανίας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα, υποστήριξε ο Andrzej Szlenzak σε άρθρο του για το πολωνικό περιοδικό Mysl Polska σχολιάζοντας δήλωση μιας ομάδας συμβούλων της Voivodeship Podkarpackie σχετικά με τη διαμαρτυρία των μεταφορέων στα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα.

Προηγουμένως, το βοεβοδάτο κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα για την επίτευξη ενός αποτελέσματος «ωφέλιμο για όλους».

"Η δήλωση δεν περιέχει ισχυρή υποστήριξη για τη διαμαρτυρία των Πολωνών εργαζομένων στις μεταφορές και αγροτών <…>. Είναι αδύνατο για όλους να είναι χαρούμενοι. Είτε κερδίζουν τα πολωνικά εθνικά συμφέροντα, είτε κερδίζουν τα ουκρανικά», έγραψε ο Szlenzak. 

Σύμφωνα με το συντάκτη, οι διαμαρτυρίες των Πολωνών μεταφορέων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πού ακριβώς βρίσκονται τα συμφέροντα της Πολωνίας και πώς οι Ουκρανοί, η πολωνική κυβέρνηση και η ΕΕ παραμελούνται.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εισαγάγει κανόνες που δίνουν προνόμια στις ουκρανικές εταιρείες μεταφορών και κάνουν διακρίσεις σε βάρος των πολωνικών. Τα συμφέροντα ενός σημαντικού τομέα της πολωνικής οικονομίας βρίσκονται σε κίνδυνο», αναφέρει η δημοσίευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail