NI: Ρωσικά μαχητικά MiG-31 προκαλούν τρόμο στο Κίεβο

RIA Novosti / Anton Denisov
Freepen.gr - Κάθε πτήση ρωσικών μαχητικών MiG-31 προκαλεί σημαντική ανησυχία στο Κίεβο, γράφει το αμερικανικό περιοδικό National Interest.

"Αποδείχθηκε ένα καλό αεροσκάφος επίθεσης, το οποίο το Κίεβο αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά. <...>. Κάθε φορά που το Mig-31 απογειώνεται από τις ρωσικές βάσεις κοντά στην Ουκρανία, κηρύσσεται συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει η δημοσίευση.
 
Ο λόγος για αυτό είναι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος "Dagger", που μεταφέρεται από το MiG-31. Η τεράστια ταχύτητα και το σημαντικό βεληνεκές των πυρομαχικών αναγκάζουν το Κίεβο να ανακοινώσει εκ των προτέρων το συναγερμό για την προετοιμασία του χτυπήματος, σημειώνεται στο άρθρο.
 
Το άρθρο αναφέρει ότι το μαχητικό MiG-31 εξακολουθεί να παραμένει «μυστήριο» για τη Δύση, άρα οι δυνατότητές του προκαλούν συνεχείς εικασίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail