NYT: Η ΕΕ φοβάται την κατάρρευση του ΝΑΤΟ αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές

nato.int
Freepen.gr - Η Ευρώπη φοβάται την κατάρρευση του ΝΑΤΟ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ, αναφέρουν οι New York Times.

"Στην Ευρώπη υπάρχουν μεγάλοι φόβοι ότι η δεύτερη προεδρία του Τραμπ θα οδηγήσει στην de facto αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμμαχία", - αναφέρει το άρθρο που παραθέτει τα λόγια του πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προθέσεις αυτές αποδεικνύονται από το προεκλογικό πρόγραμμα του πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

"Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της θεμελιώδους επανεκτίμησης του σκοπού και της αποστολής του ΝΑΤΟ, την οποία ξεκινήσαμε υπό την κυβέρνησή μου", σημειώνει το κείμενο παρουσιάζοντας τη θέση του Τραμπ.

Το άρθρο αναφέρει πως αυτή η διατύπωση έχει προκαλέσει ανησυχία στους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ.

"Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αβεβαιότητα και ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων συμμάχων και των Αμερικανών υποστηρικτών του παραδοσιακού ρόλου της χώρας στην εξωτερική πολιτική", αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail