Η Ρωσία προειδοποιεί την Ιαπωνία για τους Patriots

pixabay / Conmongt
Freepen.gr - Η Ρωσία κατήγγειλε την απόφαση της Ιαπωνίας να στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot PAC-3 στις ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι η κίνηση αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τόκιο, ειδικά αν τα πυρομαχικά καταλήξουν στην Ουκρανία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης του Τύπου στη Μόσχα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η κίνηση της Ιαπωνίας είναι βέβαιο ότι θα βλάψει τόσο την περιφερειακή όσο και την παγκόσμια σταθερότητα.

"Η κυβέρνηση [του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα] επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πορεία της προς τη συνεπή κατάργηση των ειρηνιστικών διατάξεων του μεταπολεμικού συντάγματος της χώρας. Σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη επαναστρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας, αυτό θα έχει απτές αρνητικές συνέπειες για την παγκόσμια και περιφερειακή ασφάλεια", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Εκτός από την παραβίαση των αρχών της ίδιας της χώρας, όπως αυτές κατοχυρώνονται στο σύνταγμά της, η Ιαπωνία χάνει ουσιαστικά τον έλεγχο των όπλων της, με τις ΗΠΑ να τα μετακινούν πλέον κατά το δοκούν, σημείωσε η εκπρόσωπος. Σε περίπτωση που οι ιαπωνικοί πύραυλοι PAC-3 καταλήξουν να σταλούν στην Ουκρανία, η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας, προειδοποίησε η ίδια.

"Εάν οι ιαπωνικοί πύραυλοι πέσουν στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τέτοιες ενέργειες θα θεωρηθούν αναμφισβήτητα εχθρικές προς τη Ρωσία και θα σημάνουν τις πιο σοβαρές συνέπειες για την Ιαπωνία", τόνισε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail