Η πολιτική περιορισμού των τιμών του ρωσικού πετρελαίου έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό - Politico

Egor Aleev/TASS
Freepen.gr - Οι προσπάθειες της ΕΕ και της G7 να επιβάλουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό, αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico, όπως μεταδίδει το tass.com.

Η εφημερίδα σημειώνει, ότι το ρωσικό πετρέλαιο σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων ανά βαρέλι μεταφέρεται ελεύθερα ακόμη και από Ευρωπαίους εμπόρους, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα συμμορφώνονταν με τους περιορισμούς.

"Περίπου το 48% των ρωσικών πετρελαϊκών φορτίων μεταφέρονται με δεξαμενόπλοια που ανήκουν ή είναι ασφαλισμένα σε χώρες της G7 και της ΕΕ, διαπίστωσαν οι ερευνητές- θεωρητικά, το ανώτατο όριο τιμών θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε αυτά τα πλοία, τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου στόλου, αλλά στην πράξη, λίγοι φορείς έχουν στοχοποιηθεί", γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα αποδίδει την αποτυχία στην " εκτεταμένη καταστρατήγηση [των περιορισμών], τα κενά [στις απαγορεύσεις] και τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις καυσίμων με τη Μόσχα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου επέφερε το πρώτο πλήγμα όχι στη Ρωσία, αλλά στις μονοπωλιακές δυνατότητες της Δύσης στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε μεταφορείς και εμπόρους πετρελαίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail