Καθηγητής Roberts: Η Ρωσία θα πάρει όλη την Ουκρανία μέχρι τον ποταμό Δνείπερο

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ρωσία θα μπορούσε να καταλάβει όλη την Ουκρανία μέχρι τον ποταμό Δνείπερο, εάν η σύγκρουση δεν τερματιστεί, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κορκ, Τζέφρι Ρόμπερτς, σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

"Εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, <...>, η Ρωσία για στρατηγικούς λόγους θα αναγκαστεί να επεκτείνει τα εδάφη της μέχρι τον Δνείπερο, παίρνοντας τον έλεγχο όλης της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Ο ιστορικός πρόσθεσε πως η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να υπολογίζει στην επιστροφή τεσσάρων νέων περιοχών στη Ρωσία. Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι η απόσχιση της Κριμαίας το 2014 ήταν αποτέλεσμα της βούλησης των κατοίκων της χερσονήσου, οι οποίοι δεν ήθελαν να παραμείνουν μέρος του ουκρανικού κράτους.

Ο Ρόμπερτς προειδοποίησε επίσης πως η Δύση θα πρέπει να παρακινήσει το Κίεβο σε ειρηνευτικές συνομιλίες για χάρη της διατήρησης της φήμης της. Ο μελετητής πιστεύει ότι τα δυτικά γεράκια έχουν γίνει πολύ πρόθυμα να διαστρεβλώσουν την ιστορία σε μια προσπάθεια να αποδείξουν την "ύπουλη συμπεριφορά" του Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Νομίζω ότι ο Πούτιν θα τιμήσει τελικά οποιαδήποτε συμφωνία κάνει με την Ουκρανία", κατέληξε ο Ρόμπερτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail