Γερμανία - Rüsselsheim: Έμειναν χωρις κεφάλι ο μικρός Χριστός και οι υπόλοιπες φιγούρες της Γέννησης στη φάτνη

pixabay / VinnyCiro
Freepen.gr - Άγνωστοι δράστες αποκεφάλισαν το μωρό Ιησού και άλλες φιγούρες μιας χριστουγεννιάτικης φάτνης το Σαββατοκύριακο στην πόλη Rüsselsheim, γράφει η hessenschau.de.

Κατά την επίθεση οι φιγούρες, κυρίως κατασκευασμένες από φελιζόλ, έκοψαν τα χέρια τους και αφαίρεσαν τα κεφάλια τους- μερικές από αυτές ανατράπηκαν επίσης. Οι φιγούρες, οι οποίες εκτίθεντο στην πλατεία της αγοράς της πόλης, βρέθηκαν από περαστικό το πρωί της Κυριακής.

Όλες οι φιγούρες έχασαν τα κεφάλια τους, συμπεριλαμβανομένων του μικρού Ιησού, της Μαρίας, του Ιωσήφ, των τριών βασιλιάδων και ενός γαϊδάρου.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για υλικές ζημιές και εξετάζει πιθανό θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν την οργή τους για τον εμπορικό σύλλογο του Rüsselsheim που χρηματοδότησε τη φάτνη, με ένα από τα στελέχη του να προσπαθεί να διασκεδάσει την κατάσταση.

"Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να προσεγγιστεί με χιούμορ και η χριστουγεννιάτικη ιστορία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αναλογία για την αλληλεγγύη και τη συνοχή", έγραψε ο σύλλογος στο Facebook. "Παρόμοια με την Άγια Νύχτα, η οποία σημαδεύτηκε από απροσδόκητες ανατροπές και προκλήσεις, βλέπουμε αυτή την "ακέφαλη νύχτα" ως μια ευκαιρία να σταθούμε ενωμένοι και να φέρουμε μαζί φως στο σκοτάδι".

Ωστόσο, η αστυνομία δεν παίρνει το περιστατικό αψήφιστα.

"Για εμάς, αυτό δεν είναι αστείο", δήλωσε ο Bernd Hochstädter από το αστυνομικό τμήμα της νότιας Έσσης, προσθέτοντας πως εξετάζουν "πιθανό θρησκευτικό υπόβαθρο", όσον αφορά το κίνητρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail