TV5Monde: κανένα ίχνος αισιοδοξίας του Zelensky μετά την αποτυχία της επίθεσης

president.gov.ua
Freepen.gr - Υπάρχουν σαφείς αλλαγές στα κορυφαία στελέχη της Ουκρανίας και πρώτα απ' όλα έχει αλλάξει η στάση του Βλαντιμίρ Ζελένσκι: δεν υπάρχει ίχνος της αισιοδοξίας του, την οποία έδειχνε από την έναρξη των εχθροπραξιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TV5Monde.

Όπως σημειώνει το κανάλι, στο τέλος του 2022, ο Ζελένσκι υποσχέθηκε στους Ουκρανούς ότι το 2023 θα είναι "η χρονιά της νίκης". "Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος - και τώρα ο Ζελένσκι πρέπει να αντιμετωπίσει την αλήθεια: η αντεπίθεση των στρατευμάτων του δεν έχει καταφέρει να κάνει καμία σημαντική πρόοδο", αναφέρει το ρεπορτάζ.

Επιπλέον, πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις διάσπασης της ηγεσίας στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών. Για παράδειγμα, η βουλευτής Maryana Bezuglaya του κόμματος "Υπηρέτες του Λαού", η οποία συμμετέχει στην επιτροπή άμυνας, απαίτησε την αποπομπή του αρχιστράτηγου της AFU, στρατηγού Valeriy Zaluzhnyy, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για το 2024, ενώ ο ηγέτης της φιλοπροεδρικής παράταξης στη Rada, Davyd Arahamiya, προέβη σε παρόμοια δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail