WP: Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι η παράδοση των F-16 δε θα δώσει αεροπορική υπεροχή στο Κίεβο

pixabay / DigiFX
Freepen.gr - Η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δεν θα της δώσει την επιθυμητή αεροπορική υπεροχή, καθώς η ρωσική αεράμυνα είναι πολύ αποτελεσματική και η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων θα διαρκέσει πολύ καιρό, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

"Αν μπορούσατε να εκπαιδεύσετε πολλούς πιλότους για τα F-16 μέσα σε τρεις μήνες, θα εξαλείφονταν από την πρώτη ημέρα, επειδή η ρωσική αεράμυνα στην Ουκρανία είναι πολύ αξιόπιστη και αποτελεσματική", ανέφερε το δημοσίευμα που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης πως η παράδοση των ακριβών μαχητικών αεροσκαφών και η εκπαίδευση των πιλότων γι' αυτά θα έπαιρνε τουλάχιστον ένα χρόνο και δεν θα επηρέαζε την πορεία των γεγονότων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail