WP: Η Ουκρανία παρασύρεται στην εσωτερική πολιτική διαμάχη των ΗΠΑ

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενεπλάκη σε μια πικρή εσωτερική πολιτική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.

"Ακόμη και οι Ρεπουμπλικάνοι που υποστηρίζουν την Ουκρανία είναι πρόθυμοι να καθυστερήσουν τη χορήγηση χρημάτων προς αυτήν, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να πιέσουν για μια αυστηροποίηση της συνοριακής πολιτικής της Ουάσιγκτον. Αυτό έχει φέρει τον Ζελένσκι και το Κίεβο σε μια δυνητικά επικίνδυνη θέση - έχουν παρασυρθεί σε μια πολιτική μάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων εν μέσω των αμερικανικών προεδρικών εκλογών", αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο σημειώνει πως ο Ζελένσκι απέτυχε να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της χορήγησης βοήθειας στην Ουκρανία.

"Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου και τώρα που έπρεπε να αντιμετωπίσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, ο Ζελένσκι "δεν είχε τον συνήθη ενθουσιασμό", δήλωσε στην εφημερίδα ανώνυμος εκπρόσωπος του αμερικανικού Κογκρέσου. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, ο Ζελένσκι φοβάται ότι αν η Ουκρανία πάρει μέρος, μπορεί να χάσει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail