Η παγκόσμια περιοδεία επαιτείας του Zelensky είναι ένα αισχρό φιάσκο

Ο πόλεμος αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε έως και 400.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι πάνω από 120.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μια αποτυχημένη αντεπίθεση.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ντροπαλά τη ζοφερή πραγματικότητα της αποτυχίας μετά τις πολυδιαφημισμένες προβλέψεις πέρυσι για επικείμενη νίκη κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης, ο ηγέτης του καθεστώτος μαριονέτας στο Κίεβο επιμένει να εκλιπαρεί για άλλα δισεκατομμύρια σε κονδύλια από τους δυτικούς χορηγούς του για να συνεχίσει το λουτρό αίματος - τη μεγαλύτερη ένοπλη αντιπαράθεση στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι εχθροπραξίες ανάγονται στο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο που ενορχήστρωσε η CIA και επισπεύστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουάσινγκτον που προσπαθούσαν να διασπάσουν τις παραδοσιακές σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Αυτές οι εχθροπραξίες κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2022 σε αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως ένας πόλεμος δι' αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Ένας πόλεμος που έχει αποτύχει για τις δυτικές δυνάμεις και πρέπει να διαπραγματευτεί ειρηνικά για να αποφευχθεί περαιτέρω θάνατος και καταστροφή.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι πήγε στην Ουάσινγκτον "με το καπέλο στο χέρι" για να παρακαλέσει για 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα κεφάλαια. Η επαιτεία του απέτυχε. Το αμερικανικό Κογκρέσο αρνήθηκε να περάσει το συμπληρωματικό νομοσχέδιο που ζήτησε εκ μέρους του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία.

Μετά από αυτόν τον εξευτελισμό, ο Ζελένσκι έστρεψε στη συνέχεια την παράκλησή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ, με τη σειρά της, απέτυχε να συμφωνήσει σε ένα αιτούμενο κονδύλι ύψους 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Ως ένα είδος βραβείου παρηγοριάς, οι ηγέτες της ΕΕ στη διήμερη σύνοδο κορυφής τους στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει τελικά πρόσβαση στο μπλοκ των 27 μελών. Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε πομπωδώς ως "ιστορική", αλλά φάνηκε περισσότερο θέατρο παρά ουσία, δεδομένου πως η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι στο τέλος της κουραστικής διαδικασίας η Ουκρανία θα γίνει πράγματι μέλος της ΕΕ. Θα υπάρχει καν η Ουκρανία ως κράτος σε λίγα χρόνια, όπως αναρωτιέται ο αρθρογράφος μας Στέφεν Καργκάνοβιτς σε άρθρο του αυτή την εβδομάδα; 

Οι συνομιλίες για την ένταξη στην ΕΕ παραχωρήθηκαν αναμφίβολα ως ένας τρόπος για να αποσπαστεί η προσοχή από το γεγονός ότι τα κονδύλια της ΕΕ δεν δόθηκαν και ιδίως μετά την άθλια αντίδραση των Αμερικανών νομοθετών.

Όλη αυτή η θλιβερή ιστορία δείχνει πως ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μια θλιβερή μαύρη τρύπα για το δημόσιο χρήμα της Δύσης. Δεδομένης της στρατιωτικής πανωλεθρίας και της μάταιης αιματοχυσίας, καθίσταται πολιτικά αστήρικτο για την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων σε αυτή την άβυσσο.

Προς συζήτηση αυτή την εβδομάδα ήταν συνολικά σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης για την Ουκρανία. Πόσες άκρως απαραίτητες δημόσιες υπηρεσίες στα δυτικά κράτη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν - και τους αρνούνται - αυτού του είδους την οικονομική στήριξη;

Το θέαμα της περιοδείας του Ζελένσκι σε όλο τον κόσμο για περισσότερα χρήματα είναι τόσο ντροπιαστικό όσο και άθλιο.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν ήδη δωρίσει συνολικά 200 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση τον Φεβρουάριο του 2022.

Για να θέσουμε αυτή τη γενναιοδωρία σε προοπτική, υπολογίζεται ότι το αμερικανικό σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση ολόκληρης της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ισοδυναμούσε με 173 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα.

Σκεφτείτε το. Η δυτική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία υπερβαίνει ήδη αυτό το ιστορικό πακέτο διάσωσης κατά περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Και όμως, οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να συγκεντρώσουν άλλα 100 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον.

Πρέπει να εξαχθούν διάφορα συμπεράσματα. Πρώτα απ' όλα, ο πόλεμος αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι αναμφισβήτητα μια παταγώδης αποτυχία. Παρά την άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση όπλων και άλλη υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου, ο πόλεμος είναι αδιέξοδος για τις δυτικές δυνάμεις. Η 30μελής στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ αντικρίζει μια ήττα που δεν έχει προηγούμενο στην 75χρονη ιστορία της.

Δεύτερον, είναι πατέντα ότι το καθεστώς του Κιέβου στηρίζεται μόνο με τη μεταφορά κολοσσιαίων ροών βοήθειας από τη Δύση. Χωρίς αυτές τις μεταγγίσεις όπλων και κεφαλαίων, το καθεστώς έχει τελειώσει. Έχει ήδη χάσει βαρύτατο αριθμό στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης. Οι εκστρατείες επιστράτευσης έχουν εξαντληθεί. Χωρίς τη σανίδα σωτηρίας της βοήθειας, το καθεστώς έχει τελειώσει. Το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυτικές δεσμεύσεις κεφαλαίων προς το καθεστώς του Κιέβου έχουν πέσει από το καλοκαίρι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αυτή την εβδομάδα στον ετήσιο μαραθώνιο τηλεοπτικών ερωτήσεων και απαντήσεων προς το κοινό και τους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους της για την εξάλειψη των ναζιστικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αμφιβολία πως ο στόχος θα επιτευχθεί, δεδομένης της άθλιας κατάστασης του καθεστώτος του Κιέβου.

Ένα άλλο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι το μέγεθος της διαφθοράς στην οποία έχει βυθιστεί η Ουκρανία. Για όλα τα κονδύλια που διοχετεύονται σε αυτό το καθεστώς, τόσα πολλά από αυτά έχουν αποσπαστεί από τους δηλωμένους σκοπούς.

Η αισχρότητα αυτής της πολεμικής απάτης είναι η υπέρμετρη διαφθορά, οι θάνατοι και η καταστροφή των οικονομιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι δυτικές εταιρείες όπλων έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη.

Η παγκόσμια περιοδεία επαιτείας του Ζελένσκι είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να διατηρηθεί η πολεμική κομπίνα για λίγο ακόμα. Ο ίδιος και η σύζυγός του Olena έχουν πλουτίσει με υπερπόντια ακίνητα και ταξίδια για ψώνια στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Ο Ζελένσκι και οι φίλοι του έχουν πληρωθεί με αίμα για το ρόλο τους στο εμπόριο της μεγαλύτερης πολεμικής απάτης στη σύγχρονη ιστορία. Μια απάτη που χρηματοδοτείται από τους σκληρά δοκιμαζόμενους και εξαπατημένους δυτικούς φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν δεχτεί την εξαπάτηση από τους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την "υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας".

Για να συνεχίσουν αυτή την αλλόκοτη παρωδία, οι δυτικοί πολιτικοί που πληρώνονται από τις εταιρείες όπλων και τις δεξαμενές σκέψης του ΝΑΤΟ καταφεύγουν σε απελπισμένη κινδυνολογία και εκβιασμούς.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι αν δεν αποδεσμευτούν επιπλέον κονδύλια στην Ουκρανία για την "υπεράσπιση από τη ρωσική επιθετικότητα", η υπόλοιπη Ευρώπη θα κατακλυστεί από τη Μόσχα.

Στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, οι Αμερικανοί νομοθέτες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη συμπληρωματική χρηματοδότηση της Ουκρανίας κατηγορήθηκαν, στην πραγματικότητα, πως είναι προδότες βοηθώντας τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας ότι ο Πούτιν θα εκμεταλλευτεί κάθε αρνητική στάση απέναντι στην Ουκρανία και παρακάλεσε την ΕΕ να μην "προδώσει" τους Ουκρανούς.

Την παραμονή της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε πως τελικά αποδεσμεύει 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε παρακρατηθέντα κεφάλαια προς την Ουγγαρία. Αυτό ήταν μια δωροδοκία προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν για να συναινέσει στην προτεινόμενη πρόσθετη βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το καθεστώς του Κιέβου. Τελικά, ο Όρμπαν δεν παραδέχτηκε την παροχή πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο υποχώρησε στην αντίθεσή του στις συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Είναι τέτοια η άθλια επιχείρηση στήριξης του καθεστώτος του Κιέβου, που η χειραγώγηση και η δωροδοκία είναι στην ημερήσια διάταξη των Βρυξελλών.

Η φρικτή σπατάλη ζωών και οικονομικών πόρων στην Ουκρανία από τη δυτική ελίτ -αντί να επιδιώξει τη διπλωματία και την ειρήνη- είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα πως αυτά τα καθεστώτα είναι θανάσιμα διεφθαρμένα και καταδικασμένα σε αποτυχία.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει αναζωπυρώσει απερίσκεπτα τις εντάσεις μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων και έχει καταδικάσει γενιές Αμερικανών και Ευρωπαίων σε χρέος. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα ιστορικό αδιέξοδο για τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους υποτελείς τους. Το κύπελλο επαιτείας του Ζελένσκι είναι ένας επιθανάτιος ρόγχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail