12 παραδείγματα του τεράστιου χάους που ξεσπά ξαφνικά σε όλη την υδρόγειο

Το 2024 θα είναι μια τόσο τρελή χρονιά. Τόσες πολλές από τις εξαιρετικά ανησυχητικές τάσεις που παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια φτάνουν πλέον σε κρεσέντο και τα γεγονότα αρχίζουν να επιταχύνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Την περασμένη εβδομάδα, έγραψα για τρεις σημαντικές εξελίξεις που έχουν τεράστιες επιπτώσεις για όλους μας. Σήμερα, θα σας πω για μια ντουζίνα. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αστάθεια είναι μια λέξη που πρόκειται να ακούσετε πολύ φέτος, γιατί η τάξη καταρρέει σε όλο τον πλανήτη. Τα παρακάτω είναι 12 παραδείγματα του τεράστιου χάους που ξεσπά ξαφνικά σε όλο τον κόσμο.

#1 Ο υποψήφιος που η Κίνα μισούσε περισσότερο μόλις κέρδισε τις εκλογές στην Ταϊβάν . Περιττό να πούμε ότι αυτό κάνει μια κινεζική εισβολή πολύ πιο πιθανή:

Οι ψηφοφόροι στην Ταϊβάν εξέλεξαν τον Αντιπρόεδρο Λάι Τσινγκ-τε ως επόμενο πρόεδρό τους το Σάββατο, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις από το Πεκίνο να μην υποστηρίξει έναν υποψήφιο που αποκάλεσε αυτονομιστή και «ταραχοποιό».

Οι εκλογές, τις οποίες η Κίνα είχε περιγράψει ως «μια επιλογή μεταξύ πολέμου και ειρήνης», θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τις πρόσφατες προσπάθειες του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον να επιδιορθώσουν τις σχέσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Το καθεστώς της Ταϊβάν, μιας από τις ισχυρότερες δημοκρατίες στην Ασία, είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και η εστίαση θα στραφεί τώρα σε οποιαδήποτε πιθανή επίδειξη δύναμης από το Πεκίνο ως απάντηση.

Όπως έχω προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου εδώ και πολύ καιρό , τη στιγμή που η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν θα βρεθούμε σε πόλεμο με τους Κινέζους.

#2 Στη Γερμανία, μαζικές διαδηλώσεις αγροτών και μηχανοδηγών έχουν κάνει μεγάλο μέρος αυτού του έθνους να ακινητοποιηθεί:

Στη Γερμανία, όπου εργαζόμενοι και αφεντικά διοικούν πολλές εταιρείες από κοινού, μια μεγάλη απεργία είναι ασυνήθιστη. Ένα κύμα μεγάλων απεργιών είναι σχεδόν ανήκουστο. Αυτή τη στιγμή, η χώρα της «συναπόφασης» αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μια οκταήμερη «εβδομάδα δράσης» από εξαγριωμένους αγρότες, που έκλεισαν δρόμους με τρακτέρ, μια τριήμερη απεργία των σιδηροδρομικών και, στην κορυφή, μια επικείμενη απεργία των γιατρών, που έκλεισαν ήδη τα ιατρεία μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό το Mistgabelmop (όχλος πιρουνιών), όπως το αποκαλούν ορισμένοι, θα δοκιμάσει τις αρμονικές εργασιακές σχέσεις της Γερμανίας το επόμενο έτος.

#3 Στην Αργεντινή, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού έφτασε το 211 τοις εκατό:

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Αργεντινής εκτινάχθηκε στο 211,4% το 2023, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 32 ετών και το υψηλότερο στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η κυβερνητική στατιστική υπηρεσία INDEC.

Τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν τον ισχυρό αντίκτυπο μιας σειράς μέτρων σοκ, συμπεριλαμβανομένης της υποτίμησης κατά 50% του νομίσματος της χώρας, που εφαρμόστηκαν από τον δεξιό πρόεδρο Javier Milei με την ελπίδα να τεθεί τελικά υπό έλεγχο ο ραγδαία πληθωρισμός της χώρας.

#4 Στο Εκουαδόρ, μια «εσωτερική ένοπλη σύγκρουση» έχει μετατρέψει τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη:

Η κυβέρνηση του Ισημερινού κήρυξε επισήμως τον αναδυόμενο πόλεμο συμμοριών στη χώρα ως «εσωτερική ένοπλη σύγκρουση» την Τετάρτη, δεσμευόμενη να περιορίσει τη θανατηφόρα βία που εντάθηκε δραματικά την προηγούμενη μέρα.

Οι τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν από τις εγκληματικές συμμορίες του Ισημερινού την Τρίτη — που περιελάμβαναν απαγωγές, ταραχές στις φυλακές και χρήση εκρηκτικών μηχανισμών εναντίον πολιτικών και αστυνομικών οχημάτων — άφησαν νεκρούς τουλάχιστον δέκα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικούς. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ένα καμένο όχημα με τρία καμένα άτομα μέσα σε μια γειτονιά του Γκουαγιακίλ.

#5 Η Οκλαχόμα μόλις χτυπήθηκε από σεισμό 4,4 Ρίχτερ:

Σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 5:36 π.μ. περίπου 4 μίλια ανατολικά-βορειοανατολικά του Έντμοντ. Η έκθεση λέει πως θα μπορούσε να γίνει αισθητή σε όλο το μετρό της Οκλαχόμα Σίτι.

#6 Υπήρξε άλλη μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία την Κυριακή:

Ένα ηφαίστειο εξερράγη στη νοτιοδυτική Ισλανδία νωρίς την Κυριακή, στέλνοντας λάβα να ρέει προς μια κοντινή πόλη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, δήλωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη ξεκίνησε βόρεια της πόλης Γκρίνταβικ λίγο πριν τις 8 π.μ. UTC (2 π.μ. ET), ανακοίνωσε το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο (IMO).

Η πόλη εκκενώθηκε το Σάββατο καθώς αυξήθηκαν οι φόβοι για επικείμενη έκρηξη μετά από πολλούς σεισμούς στην περιοχή.

Εμπόδια από χώμα και βράχο κατασκευάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη λάβα να φτάσει στο Γκρίνταβικ, αλλά οι αρχές είπαν πως η τελευταία έκρηξη προφανώς παραβίασε αυτές τις άμυνες.

#7 Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν «κήρυξη πολέμου»:

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έκανε τα σχόλια ως απάντηση στην επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ στο Κίεβο για να ανακοινώσει αύξηση της στρατιωτικής χρηματοδότησης ώστε να βοηθήσει την Ουκρανία να αγοράσει νέα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Ελπίζω ότι οι αιώνιοι εχθροί μας –οι αλαζονικοί Βρετανοί– καταλαβαίνουν πως η ανάπτυξη ενός επίσημου στρατιωτικού σώματος στην Ουκρανία θα ήταν κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

#8 Ένας «συνασπισμός» υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πραγματοποιήσει δύο γύρους αεροπορικών επιδρομών σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη τις τελευταίες ημέρες, αλλά αντί να αποθαρρύνει τους Χούτι απλώς τους εξοργίζει ακόμη περισσότερο:

Αυτοί οι δύο γύροι επιθέσεων, οι οποίοι περιελάμβαναν πυραύλους Tomahawk και ακόμη και πυραύλους εκτοξευόμενους από υποβρύχιο, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους Χούτι που συνδέονται με το Ιράν.

Απειλούν τώρα με «ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση», καθώς τα περιφερειακά ύδατα παραμένουν στο όριο για το επόμενο διάστημα. Οι Χούτι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δε φοβούνται τις απειλές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πραγματικότητα είναι επίσης πως οι Χούτι πολεμούν την αεροπορική δύναμη Σαουδικής Αραβίας-ΗΑΕ-ΗΠΑ από το 2015, εν μέσω ενός συνεχιζόμενου πολέμου για τον έλεγχο της χώρας.

#9 Η Χεζμπολάχ συνεχίζει να χτυπά στόχους στο βόρειο Ισραήλ και αυτό διασφαλίζει ότι ο πόλεμος στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ θα συνεχίσει να κλιμακώνεται:

Η Ισλαμική Αντίσταση στον Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το Σάββατο πως πραγματοποιεί μια σειρά από επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών στόχων στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Σε μια σειρά δηλώσεων, η ομάδα επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν «τον ανθεκτικό παλαιστινιακό λαό μας στη Γάζα και τη θαρραλέα και έντιμη αντίστασή του».

Η Χεζμπολάχ είπε πως διεξήγαγε την πρώτη επιχείρηση στις 11:20 π.μ., στοχεύοντας την ισραηλινή στρατιωτική τοποθεσία al-Assi, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Mays al-Jabal, χρησιμοποιώντας κατάλληλα όπλα και επιβεβαιώνοντας απευθείας χτυπήματα.

#10 Ο πόλεμος στο νότο συνεχίζει επίσης να κλιμακώνεται. Αναφέρεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός σχεδιάζει επιχείρηση «για την κατάληψη των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο»:

Το Ισραήλ ενημέρωσε την Αίγυπτο για τα σχέδιά του να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση με στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο του βασικού διαδρόμου της Φιλαδέλφη στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη τόσο νυν όσο και πρώην Ισραηλινούς και Αιγύπτιους αξιωματούχους, η έκθεση σημείωσε ότι η επιχείρηση των IDF «θα περιλάμβανε πιθανότατα την απομάκρυνση Παλαιστινίων αξιωματούχων από ένα βασικό σημείο διέλευσης και τη στάθμευση ισραηλινών δυνάμεων κατά μήκος ενός τμήματος γης από τη νοτιοανατολική γωνία της Γάζας που εφάπτεται τόσο του Ισραήλ όσο και της Αιγύπτου προς τη Μεσόγειο Θάλασσα περίπου 12 χιλιόμετρα (8 μίλια) βορειοδυτικά», σύμφωνα με τη WSJ.

#11 Διαδηλωτές κατά του Ισραήλ μόλις βανδάλισαν το Εθνικό Κοιμητήριο του Λος Άντζελες. Σχεδόν 90.000 ήρωες πολέμου των ΗΠΑ είναι θαμμένοι εκεί:

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει ένα διαδηλωτή να ζωγραφίζει με σπρέι «Ελεύθερη Γάζα» με ένα ανάποδο κόκκινο τρίγωνο στην είσοδο του Εθνικού Κοιμητηρίου, καθώς μια διαμαρτυρία έκλεισε μια μεγάλη λεωφόρο έξω από το Ομοσπονδιακό Κτήριο των ΗΠΑ το Σάββατο.

Διαδηλωτές που φορούσαν παραδοσιακά παλαιστινιακά keffiyeh εθεάθησαν να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες και να κρατούν πινακίδες που κατηγορούν τον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι είναι υπεύθυνος της γενοκτονίας και πως οι Σιωνιστές είναι Ναζί.

Φώναζαν, «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», ένα σύνθημα που η Ένωση κατά της Δυσφήμησης έχει χαρακτηρίσει αντισημιτικό, λέγοντας ότι ζητά την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ.

#12 Το βράδυ του Σαββάτου, σημειώθηκε μια βίαιη εξέγερση ακριβώς μπροστά από το Λευκό Οίκο και οι διαδηλωτές κατά του Ισραήλ πλησίασαν πολύ κοντά στο να παραβιάσουν την περίμετρο:

Η μεταλλική περίμετρος τινάχτηκε τόσο δυνατά, που τμήματα της υπέστησαν ζημιά μετατοπίζοντας προς τα πίσω. Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν να αποτρέψουν μια απόλυτη παραβίαση που θα επέτρεπε στους ταραχοποιούς να βαδίσουν προς τον Λευκό Οίκο.

Οι ταραξίες υπέρ της Χαμάς πετάνε επίσης ματωμένες κούκλες πάνω από τον φράχτη κατά μήκος του γκαζόν του Λευκού Οίκου καθώς προσπαθούν να τις καταθέσουν στους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Εάν οι διαδηλωτές είναι ήδη τόσο βίαιοι, τι θα κάνουν όταν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή κλιμακωθεί σε πολύ πιο έντονο επίπεδο;

Και τι είδους διαμαρτυρίες θα δούμε εάν οι ΗΠΑ καταλήξουν σε πολλαπλούς πολέμους ταυτόχρονα;

Φυσικά ο πόλεμος δεν είναι το μόνο «γεγονός του μαύρου κύκνου» που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το 2024.

Πραγματικά έχουμε μπει σε μια «τέλεια καταιγίδα» και κρίση μετά την κρίση ξεσπά παντού γύρω μας.

Πολλοί από τους ειδικούς μας διαβεβαιώνουν πως «τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί» και ότι οι ηγέτες μας έχουν τα πάντα υπό έλεγχο.

Αλλά αν «τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί», τότε γιατί τόσοι πολλοί δισεκατομμυριούχοι σπεύδουν να ολοκληρώσουν τεράστιες ενώσεις επιβίωσης σε όλο τον κόσμο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail