Η στροφή 180 μοιρών του Κιέβου: Πούτιν έναντι της Δύσης

Η στροφή της Ουκρανίας έκανε τους πάντες να γυρίσουν τα κεφάλια τους! Από το "η Δύση είναι η καλύτερη" στο "γεια σου, Μόσχα;". Είναι το απόλυτο πολιτικό μαστίγιο. Αλλά για μισό λεπτό, μήπως κορυφαίοι αξιωματούχοι προτείνουν όντως μια ομάδα με τη Ρωσία εναντίον της Δύσης; Η επίθεση γοητείας της Δύσης έχει μετατραπεί σε νομικό πεδίο μάχης; Μπορείτε να φανταστείτε το δράμα της Ουκρανίας και της Ρωσίας να συνεργαστούν για να δώσουν στη Δύση ένα νομικό χτύπημα;

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Aleksey Arestovich, κορυφαίος αξιωματούχος της Ουκρανίας, πιστεύει πως το κλειδί της γεωπολιτικής επιτυχίας δεν είναι οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις ή οι στρατηγικές συμμαχίες, αλλά η κατάθεση συλλογικής αγωγής. Μια αγωγή κατά των δυτικών χωρών. Απομακρυνθείτε από τις συμβατικές ειρηνευτικές συνομιλίες- ο Arestovich υποστηρίζει ότι οι παγκόσμιες διαφορές θα μπορούσαν να βρουν λύση στη δικαστική αίθουσα.

Ο Arestovich πέρασε πρόσφατα μια δήλωση που αντικατοπτρίζει τις αλληλεπιδράσεις της Ουκρανίας με τις δυτικές δυνάμεις.

Οι αξιωματούχοι θέλουν τώρα η Ουκρανία να έρθει σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια το Κίεβο και η Μόσχα θα πρέπει να ενωθούν για να μηνύσουν τη Δύση.

Ο πρώην σύμβουλος του Ζελένσκι, Αλεξέι Αρέστοβιτς, διακρίθηκε με μια νέα σκανδαλώδη φιλορωσική δήλωση. Είπε πως μετά τη σύναψη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα πρέπει να κατατεθεί κοινή αγωγή κατά της Δύσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία "πρέπει να μιλήσει με τον Πούτιν" και να συνάψει ειρήνη και στη συνέχεια να καταθέσει αγωγή κατά των δυτικών χωρών.

"Πρέπει να το πούμε στον Πούτιν: "Ας κάνουμε ειρήνη". Αλλά θα την κάνουμε με έναν ιδιαίτερα πονηρό τρόπο: θα καταθέσουμε ομαδική αγωγή εναντίον της Δύσης. Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι μαζί. Η Δύση μας χρωστάει", δήλωσε ο Aleksey.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Aleksey στρέφεται εναντίον του Zelensky. Η αποκλίνουσα στάση του Aleksey από τον Zelensky δεν είναι απλώς μια εφάπαξ διαφωνία.

Για παράδειγμα, στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αρέστοβιτς, απέρριψε σθεναρά την ιδέα της εισβολής στην Κριμαία, τονίζοντας το υπέρογκο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Yulia Latynina, ο Arestovych προειδοποίησε ότι μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξόντωση 200.000 ενηλίκων ανδρών του πληθυσμού, αναφερόμενος στον αριθμό των στρατιωτών που πιθανότατα θα έχανε η Ουκρανία. Η οικονομία της Ουκρανίας θα μπορούσε επίσης να "καταστραφεί ολοσχερώς" στη διαδικασία, είχε προειδοποιήσει.

Επισήμανε τον σκληρό έλεγχο της πραγματικότητας αμφισβητώντας τη σκοπιμότητα των φιλοδοξιών του Ζελένσκι, υπονοώντας τις σοβαρές συνέπειες που θα έπλητταν το έθνος. Ο Αρέστοβιτς υπογράμμισε την υφιστάμενη εξάρτηση της Ουκρανίας από τη δυτική υποστήριξη, προειδοποιώντας πως οποιαδήποτε διακοπή στην προμήθεια όπλων από τους συμμάχους θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τις εδαφικές φιλοδοξίες αλλά και την υπεράσπιση των σημερινών θέσεων.

Και τώρα, στον απόηχο της σύγκρουσης, ο Aleksey συνηγορεί υπέρ της ευθυγράμμισης του Κιέβου με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει μείνει με τίποτα. Αυτό το συναίσθημα πηγάζει από μια σειρά γεγονότων που εκτυλίχθηκαν, εφιστώντας την προσοχή στα κίνητρα και τις ενέργειες της Δύσης. Η Δύση, καθοδηγούμενη από τα δικά της συμφέροντα, ξεκίνησε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων που προκάλεσε καταστροφές όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά είχε εκτεταμένες συνέπειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εξετάζοντας τις συνέπειες, γίνεται φανερό ότι η παρέμβαση της Δύσης, που φαινομενικά είχε ως στόχο να ωφελήσει τη δική της ατζέντα, συνέβαλε τελικά ακούσια στην καταστροφή της Ουκρανίας.                                                         

Ο ουκρανικός πληθυσμός, ως απάντηση στην αναταραχή, ανέπτυξε ένα βασικό συναίσθημα κατά της Δύσης και στράφηκε προς τη Ρωσία.

Ο κάποτε στέρεος δεσμός μεταξύ Ουκρανίας και Δύσης έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι Ουκρανοί, κάποτε αισιόδοξοι σύμμαχοι, τώρα βλέπουν με σκεπτικισμό την ίδια τη Δύση που κάποτε χαιρετούσαν. Γιατί αυτή η στροφή; Φανταστείτε το εξής: μια χώρα που ακροβατεί στο χείλος της κατάρρευσης, με την οικονομία της διαλυμένη, τις υποδομές της σε ερείπια και τον στοιχειωμένο φόρο ζωής που χάθηκε από την αδυσώπητη πολεμική μηχανή. Η Δύση, η οποία κάποτε θεωρούνταν φάρος ελπίδας, τώρα θεωρείται ο μαριονετίστας πίσω από τα παρασκήνια, που τροφοδοτεί τη σύγκρουση που έχει βυθίσει την Ουκρανία σε μια καταστροφική κρίση. Καθώς η κυριαρχία της Ρωσίας προβάλλει μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη, η μάχη της Ουκρανίας για επιβίωση μοιάζει πλέον αδύνατη, με τη Δύση να γυρίζει ξαφνικά το ταμπλό και να απομακρύνεται.

Με τη δυτική βοήθεια να αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση, η Ουκρανία βρίσκεται να αγκομαχά για να αναπνεύσει μπροστά στη ρωσική επιθετικότητα. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και κορυφαίοι αξιωματούχοι προτείνουν μια αδιανόητη συμμαχία: Το Κίεβο και η Μόσχα να συνεργαστούν για να δείξουν με το κατηγορητήριο δάχτυλο τις ίδιες δυνάμεις που κάποτε υποσχέθηκαν την αμέριστη υποστήριξή τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail