Συναγερμός! Εδώ είναι μια λίστα με 20 μεγάλες εταιρείες που μόλις αποφάσισαν να προβούν σε μαζικές απολύσεις

Οι απολύσεις αρχίζουν να έρχονται με γρήγορο και έξαλλο ρυθμό τώρα. Σε ποιο σημείο θα παραδεχτούν τελικά τα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κρίση; Τις τελευταίες μέρες γράφω αρκετά για την ανησυχητική μετάβαση που διέρχεται η αγορά εργασίας. Υπάρχει πολύ περισσότερος ανταγωνισμός για όποιες θέσεις εργασίας είναι ακόμα διαθέσιμες και μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε πως σχεδόν το 40 τοις εκατό των αμερικανικών εταιρειών αναμένουν ότι θα προβούν σε απολύσεις το 2024. Αλλά παρόλο που αναφέρω απλώς τα γεγονότα, μου έβαλαν ανθρώπους να μου γράψουν και να επιμείνουν πως τα πράγματα δεν είναι πραγματικά τόσο άσχημα. Παρόλο που οι αριθμοί της ίδιας της κυβέρνησης δείχνουν ότι οι ΗΠΑ έχασαν έναν τόνο θέσεων πλήρους απασχόλησης το Δεκέμβριο, αυτοί οι άνθρωποι προφανώς πιστεύουν την προπαγάνδα που τους τροφοδοτεί η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι πως η οικονομία πραγματικά αιμορραγεί καλές θέσεις εργασίας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω 20 παραδείγματα μεγάλων εταιρειών που μόλις αποφάσισαν να προβούν σε μαζικές απολύσεις.

#1 Μία από τις «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσει» τράπεζές μας μόλις ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας:

Η Citigroup ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα περικόψει 20.000 θέσεις εργασίας.

Οι μειώσεις, οι οποίες περιγράφονται λεπτομερώς στην έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, μπορούν να συνδεθούν με τη συνέχιση της συνεχιζόμενης αναδιοργάνωσής της Citi.

Η Citi θα ακυρώσει τις θέσεις «μεσοπρόθεσμα», κάτι που θα πρέπει τελικά να μειώσει τα έξοδά της κατά 2-2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

#2 Παρόλο που αυτή είναι χρονιά εκλογών, το NBC News αποφάσισε ότι ένα σωρό στελέχη της άκρας αριστεράς έχουν γίνει αναλώσιμα:

Το NBC News έχει απολύσει αρκετές δεκάδες υπαλλήλους, η τελευταία από τις δεκάδες εταιρείες που ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με άσχημα νέα για τους υπαλλήλους του, επιβεβαίωσε την Παρασκευή η USA TODAY.

Πηγή που γνωρίζει τα σχέδια είπε ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν ειδοποίηση 60 ημερών και θα λάβουν πακέτα απόλυσης και αποχώρησης.

#3 Η Universal Music Group κερδίζει πολλά χρήματα από τη σχέση της με την Taylor Swift, αλλά εξακολουθούν να έχουν αποφασίσει να καταργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας:

Η Universal Music Group, το εταιρικό σπίτι της μεγάλης ποπ σταρ Taylor Swift, φέρεται να περικόψει «εκατοντάδες» θέσεις εργασίας στο τελευταίο λουτρό αίματος που πλήττει τη βιομηχανία του θεάματος.

Η δισκογραφική εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανέφεραν στο Bloomberg News άνθρωποι με γνώση του θέματος. Το τμήμα ηχογραφημένης μουσικής της εταιρείας θα πληγεί περισσότερο.

Η Taylor Swift συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων σταρ της δισκογραφικής, έχοντας υπογράψει μια δισκογραφική συμφωνία με την εταιρεία το 2018 και ένα αποκλειστικό συμβόλαιο έκδοσης δύο χρόνια αργότερα. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει επίσης τους Drake και "Despacito", Luis Fonsi.

#4 Η Xerox ήταν κάποτε μια από τις πιο διάσημες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά τώρα αποφάσισαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους κατά 15 τοις εκατό ακόμη:

Η Xerox ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού ως μέρος ενός σχεδίου για την εφαρμογή μιας νέας οργανωτικής δομής και μοντέλου λειτουργίας.

Η Xerox, η οποία προσφέρει τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης και διαχείρισης εγγράφων, είχε περίπου 20.500 υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Με βάση αυτό το νούμερο, οι απολύσεις της Τετάρτης θα επηρεάσουν περίπου 3.075 εργαζόμενους.

#5 Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για την αυτοκινητοβιομηχανία αυτές τις μέρες και η Stellantis μόλις ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι θα «χωριστούν οριστικά» από την εταιρεία:

Η Stellantis NV δήλωσε τη Δευτέρα πως 539 πρόσθετοι υπάλληλοι σε ολόκληρο το κατασκευαστικό της αποτύπωμα στις ΗΠΑ «διαχωρίζονται οριστικά» από την εταιρεία μετά από αξιολόγηση των εργασιών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι ειδοποίησε την Παρασκευή τους πληγέντες εργαζόμενους, οι οποίοι ανήκουν σε μια κατηγορία χαμηλόμισθων εργαζομένων γνωστών ως έκτακτοι εργαζόμενοι στη General Motors Co. και τη Ford Motor Co. Η μείωση του εργατικού δυναμικού τέθηκε σε ισχύ αμέσως.

#6 Η εταιρεία λογισμικού MeridianLink αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να διαγράψει το 9 τοις εκατό του προσωπικού της:

Η MeridianLink που υποστηρίζεται από την Thoma Bravo, η οποία πουλά λογισμικό σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως περιφερειακές τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις, απολύει το 9% του προσωπικού της, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση την Πέμπτη. Οι περικοπές ακολούθησαν την απότομη επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων της MeridianLink και τη μείωση κατά 69% των λειτουργικών εσόδων της τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους.

#7 Προφανώς δεν υπάρχουν αρκετοί απλοί άνθρωποι που παρακολουθούν ημίγυμνες γυναίκες να παίζουν βιντεοπαιχνίδια αυτές τις μέρες, και έτσι το Twitch θα απολύσει περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του εργατικού δυναμικού του:

Η πλατφόρμα ζωντανής ροής της Amazon, Twitch, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 35% του εργατικού δυναμικού της σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, έχουμε εργαστεί σκληρά τον τελευταίο χρόνο για να λειτουργήσουμε την επιχείρησή μας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch, Dan Clancy, σε μια ανάρτηση στο blog. «Δυστυχώς, έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε για να δικαιώσουμε την εταιρεία μας και λυπάμαι που πρέπει να μοιραστώ πως κάνουμε το οδυνηρό βήμα να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά λίγο περισσότερα από 500 άτομα σε όλο το Twitch».

#8 Σε αυτό το σημείο τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ακόμη και η Google απολύει πολλούς εργαζόμενους:

Η Google ξεκινά το 2024 περικόπτοντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις απολύσεις στο USA TODAY την Παρασκευή και πως θα επηρεάσουν τους υπαλλήλους των ομάδων υλικού και κεντρικών μηχανικών της Google, καθώς και τους υπαλλήλους που εργάζονται στο Google Assistant, το προϊόν λογισμικού της εταιρείας που ενεργοποιείται με φωνή. Επηρεάστηκαν και άλλα τμήματα της εταιρείας.

Αρχίζετε να βλέπετε την εικόνα;

Για όσους από εσάς χρειάζεστε ακόμα πρόσθετα παραδείγματα, εδώ είναι άλλα 12 που μόλις δημοσιεύτηκαν από τη Susan Duclos:

• Η Pixar της Disney θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό κατά 20% φέτος, αναφέρει το TechCrunch.

• Η Discord θα εξαλείψει το 17% των εργαζομένων της για να «ακονίσει την εστίαση», αναφέρει το The Verge.

• Η Amazon θα απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους στα Prime Video και MGM Studios, γράφει το The Hollywood Reporter, καθώς και το 5% του προσωπικού της Audible.

• Η BlackRock θα απολύσει το 3% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, αναφέρει το Bloomberg.

• Η NFL έχει προσφέρει εθελούσιες αποχωρήσεις σε περίπου 200 από το προσωπικό του 1.100 ατόμων, αναφέρει το CNBC.

• Η Rent the Runway θα μειώσει το 10% των εταιρικών εργαζομένων της, συμπεριλαμβανομένου του COO της, αναφέρει το Bloomberg.

• Η Unity Software θα απολύσει 1.800 άτομα (25% του εργατικού δυναμικού της), αναφέρει το Reuters.

• Η Duolingo θα καταργήσει το 10% των εργολάβων της, αναφέρει το Bloomberg.

• Η Newell Brands, παραγωγός Sharpie and Rubbermaid, θα μειώσει το 7% των θέσεων γραφείου της, αναφέρει η Wall Street Journal.

• Η VideoAmp θα απολύσει το 20% των υπαλλήλων της, αναφέρει το AdAge.

• Το Messenger θα περικόψει περίπου δύο δωδεκάδες θέσεις εργασίας, αναφέρουν οι New York Times.

• Η Τσένταρ έχει απολύσει εργαζομένους λόγω «απρόβλεπτων» παραγόντων, αναφέρουν οι New York Times.

Αυτό πραγματικά συμβαίνει.

Η αμερικανική οικονομία πραγματικά αιμορραγεί καλές θέσεις εργασίας με εκπληκτικό ρυθμό.

Και η μακροπρόθεσμη προοπτική δεν είναι καθόλου καλή. Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι σχεδόν το 40 τοις εκατό όλων των παγκόσμιων θέσεων εργασίας «θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης»:

Σχεδόν το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI), μια τάση που είναι πιθανό να βαθύνει την ανισότητα, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε μια ανάρτηση της Κυριακής στο blog, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν δίχτυα κοινωνικής ασφάλειας και να προσφέρουν προγράμματα επανεκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της τεχνητής νοημοσύνης.

«Στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα, μια ανησυχητική τάση που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν προληπτικά για να αποτρέψουν την τεχνολογία από το να πυροδοτήσει περαιτέρω κοινωνικές εντάσεις», έγραψε ενόψει της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, όπου το θέμα αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη.

Δε θα περάσει πολύς καιρός μέχρι η τεχνητή νοημοσύνη να πάρει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Θα σας ενθαρρύνω να πάρετε το νέο μου βιβλίο για μια βαθύτερη ματιά στο γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να ανατρέψει την κοινωνία μας εντελώς.

Φυσικά η τεχνητή νοημοσύνη είναι μόνο μία από τις τάσεις που εργάζονται εναντίον μας.

Προχωράμε σε ένα μέλλον στο οποίο μεγάλο μέρος του πληθυσμού δε θα χρειάζεται πλέον για να διευθύνει τις γιγάντιες εταιρείες που κυριαρχούν στην κοινωνία μας.

Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών είναι ήδη μεγαλύτερο από ποτέ, και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο κάθε χρόνο που περνά.

Το σκηνικό ετοιμάζεται για μια τεράστια κοινωνική κατάρρευση και δεν πρόκειται να είναι όμορφο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail