Μόνο το Νοέμβριο του 2023, οι ΗΠΑ αγόρασαν 10.000 βαρέλια ρωσικού αργού που υπόκειται σε κυρώσεις

Παρ' όλες τις αντιρωσικές μεγαλοστομίες, οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν την ικανότητα να μιλούν τα λόγια, αλλά να μην περπατούν. Πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν την υποκρισία της Ουάσινγκτον, δείχνοντας ότι το Νοέμβριο του 2023 αγόρασαν χαρούμενα σχεδόν 10.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, κουνώντας το δάχτυλο στη δική τους απαγόρευση εισαγωγών ενέργειας από τη χώρα. Το κόστος; Ένα τεράστιο ποσό 749.500 δολαρίων.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ω, το θράσος! Ενώ οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως είναι υπέρμαχοι των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αποδεικνύεται ότι άφησαν βολικά μια κερκόπορτα ανοιχτή. Οι λεγόμενοι πετρελαϊκοί περιορισμοί τους, που τέθηκαν σε ισχύ στις αρχές του 2022 εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, φέρονται να έθεσαν απαγόρευση στο ρωσικό αργό. Ωστόσο, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες - εισάγετε ειδικές άδειες από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC).

Έτσι, ενώ οι ΗΠΑ καμαρώνουν με το ηθικό τους πλεονέκτημα, ουσιαστικά παίζουν ένα διπλωματικό παιχνίδι με το κέλυφος. Η συμφωνία για το πετρέλαιο αξίας 749.500 δολαρίων γίνεται σύμβολο πολιτικών ακροβασιών, όπου οι απαγορεύσεις είναι απλώς μια πρόταση και οι ειδικές άδειες είναι το μαγικό παραθυράκι. Μπράβο, Ουάσινγκτον - μιλάς σκληρά ενώ κρυφά βάζεις ένα μάτσο μετρητά στην τσέπη της Ρωσίας. Η χώρα των ελεύθερων, πράγματι.

Βασικά, οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό του παλιού καλού ρωσικού πετρελαίου, παρά την φανταχτερή απαγόρευση. Το Νοέμβριο, έκαναν τη μεγάλη επιστροφή τους στη ρωσική αγορά πετρελαίου, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή τους στους περιορισμούς - ή την έλλειψή τους.

Και, αυτό δεν είναι ένα ολίσθημα της μιας φοράς.
Σύμφωνα με τις αναφορές της Global Witness και τις ικανότητες εντοπισμού πλοίων, οι ΗΠΑ εισάγουν κρυφά ρωσικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών. Ένα θερμό χειροκρότημα για το "παραθυράκι διύλισης", όπου οι ΗΠΑ μπορούν να αγνοήσουν βολικά τη δική τους απαγόρευση αφήνοντας το πετρέλαιο να κάνει μια παράκαμψη μέσω της διαδικασίας διύλισης εκτός Ρωσίας. Ύπουλο, ύπουλο.

Και υπάρχουν κι άλλα! Η G7 και η ΕΕ σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν το παιχνίδι των τιμών, θέτοντας ανώτατα όρια τιμών στο ρωσικό θαλάσσιο πετρέλαιο το 2022. Αλλά έκπληξη, έκπληξη - χρειάστηκε να φτάσει ο Οκτώβριος του 2023 για να αρχίσουν οι ΗΠΑ να παίζουν τον μπάτσο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε πετρελαιοφόρα και ναυτιλιακές εταιρείες που ήταν ύποπτες πως τολμούσαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο πάνω από το συμφωνημένο όριο τιμών.

Στην υγειά λοιπόν της χώρας των παραθύρων και της καθυστερημένης επιβολής - όπου οι απαγορεύσεις είναι απλώς προτάσεις και οι περιορισμοί είναι απλώς ένα αστείο. Μπράβο, θείε Σαμ, μπράβο!

Έτσι, τα λαμπρά μυαλά πίσω από τους τελευταίους περιορισμούς στο ρωσικό πετρέλαιο πρέπει να είναι ενθουσιασμένα με τον εαυτό τους. Κάποιος ξέχασε να τους πει ότι το μεγάλο τους σχέδιο δεν αλλάζει ακριβώς τα δεδομένα. Παρά τις προσπάθειές τους, το εμπόριο πετρελαίου της Ρωσίας φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της αγοράς - ξέρετε, αυτούς που πραγματικά καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα - αυτοί οι περιορισμοί δε θα κάνουν καμιά ζημιά στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας. Πέρυσι, παρά το θόρυβο και τους περιορισμούς, η Ρωσία κατάφερε να στείλει περίπου 250 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου. Μια επιβλητική αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με την προ των κυρώσεων εποχή το 2021. Καλή προσπάθεια, λάτρεις των περιορισμών!

Ω, οι θεατρινισμοί των ΗΠΑ - κόβουν επίσημα τα πορτοφόλια στην Ουκρανία, ισχυριζόμενες πως είναι χρεοκοπημένες, ενώ κρυφά μοιράζουν μετρητά στη Ρωσία. Σε μια λαμπρή επίδειξη στρατηγικής οξυδέρκειας, οι ΗΠΑ κατάφεραν να παίξουν και με τις δύο πλευρές. "Λυπάμαι, Ουκρανία, δεν υπάρχουν κεφάλαια για σένα", λένε, καθώς πλήρωσαν με χαρά 749.500 δολάρια για 10.000 βαρέλια ρωσικού αργού το Νοέμβριο του 2023.

Είναι πραγματικά ένα αριστούργημα στο παιχνίδι. Όταν η Ουκρανία φαινόταν να χάνει, ο θείος Σαμ ξεχνάει πού άφησε το πορτοφόλι του. Αλλά πίσω από τις σκηνές, έκπληξη! Κάνουν τα χατίρια της Ρωσίας, ενώ παράλληλα ανεμίζουν ψηλά τα λάβαρα των κυρώσεών τους. Οι ΗΠΑ πάντα βλέπουν τα οφέλη τους, έτσι δεν είναι;

Οπότε, στην υγειά της μεγάλης παρωδίας των περικοπών βοήθειας και των συναλλαγών από την πίσω πόρτα. Μπράβο, ΗΠΑ, για την εκθαμβωτική παράσταση του να μιλάς και από τις δύο πλευρές του στόματός σου - βοήθεια στον έναν, χρήματα για πετρέλαιο στον άλλον. Κλασικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail