Η οικονομία της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει ένα ζοφερό 2024 - FT

pixabay / Hans
Freepen.gr - Το νομισματικό μπλοκ των 20 χωρών του ευρώ αναμένεται να σημειώσει μόνο μέτρια οικονομική ανάπτυξη, +0,6% το 2024, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν οι Financial Times μεταξύ 48 οικονομολόγων.

Οι προβλέψεις που εκδίδουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πιο αισιόδοξες, καθώς οι αναλυτές των οργανισμών αναμένουν πως η οικονομία του μπλοκ θα αναπτυχθεί κατά 0,8% και 1,2% το 2024, αντίστοιχα.

Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από τους FT δήλωσαν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την ανάπτυξη του 0,6% παρά το γεγονός πως οι μισθοί αναμένεται να αυξηθούν ταχύτερα από τον πληθωρισμό. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βλέπουν την οικονομία της ευρωζώνης να διολισθαίνει σε ύφεση που συνήθως ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η αύξηση των μισθών στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος θα ανέλθει σε μόλις 4% το 2024, ενώ οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο πάνω από 2,5% το επόμενο έτος και λίγο κάτω από 2,1% το 2025.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail