Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο στη Γάζα καθ' όλη τη διάρκεια του 2024

idf.il/en/
Freepen.gr - Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο στη Γάζα καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων υποναύαρχος Daniel Hagari σε δήλωσή του την Κυριακή. Περιγράφοντας μια στρατηγική στροφή σε αυτό που αποκάλεσε "έξυπνη" διαχείριση των στρατευμάτων των IDF, ο Hagari αποκάλυψε ότι πέντε ταξιαρχίες εφέδρων θα αποσυρθούν από τη μάχη, υποτίθεται για να αναζωογονηθεί η ισραηλινή οικονομία καθώς η χώρα προσαρμόζεται σε μια παρατεταμένη σύγκρουση.

"Οι στόχοι του πολέμου απαιτούν μακροχρόνιες μάχες και είμαστε προετοιμασμένοι αναλόγως", είπε, εξηγώντας πως η αποστολή των εφέδρων πίσω στα σπίτια τους "θα οδηγήσει σε σημαντική ανακούφιση της οικονομίας και θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν δύναμη για τις επιχειρήσεις του επόμενου έτους, καθώς οι μάχες θα συνεχιστούν και θα τους χρειαστούμε".

Η πρόβλεψη του εκπροσώπου των IDF ακολούθησε παρόμοια σχόλια του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο ότι "πολλοί ακόμη μήνες" μαχών βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail