Το 2025, οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία

Θα είναι έγκαιρα έτοιμες οι αναβαθμίσεις που έρχονται στο στρατηγικό πυρηνικό μας οπλοστάσιο; Αυτήν την στιγμή, οι απελπιστικά ξεπερασμένοι πύραυλοι Minuteman που τέθηκαν σε λειτουργία για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970 αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στρατηγικού πυρηνικού μας οπλοστασίου. Τα σιλό όπου είναι έτοιμα για κυκλοφορία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν περιστροφικά τηλέφωνα και δισκέτες 8 ιντσών σε πολλές περιπτώσεις. Μόλις εκτοξευθούν, τα ολοκαίνουργια αντιπυραυλικά συστήματα S-500 που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι θα μπορούν να τα αναχαιτίσουν.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι παρουσίασαν έναν ολοκαίνουργιο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο γνωστό ως Sarmat. Ένα μόνο Sarmat φέρει αρκετή δύναμη πυρός για να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας και τα αντιπυραυλικά μας συστήματα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα απειλή. Η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει ριζικά και γι' αυτό χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να ενημερώσουμε τις δυνατότητές μας.

Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δε θα ξεκινήσει καν μέχρι το 2025.

Επομένως, ελπίζουμε καλύτερα πως δε θα εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο ICBM γνωστό ως «the Sentinel» και το χρειάζονται απεγνωσμένα:

Οι σταθμοί ελέγχου για τους πυρηνικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Αμερικής έχουν μια ρετρό εμφάνιση της δεκαετίας του 1980, με πίνακες υπολογιστών σε πράσινο αφρό θάλασσας, κακό φωτισμό και χοντροκομμένους διακόπτες ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου ενός κρίσιμου που λέει "εκτόξευση".

Αυτές οι υπόγειες κάψουλες πρόκειται να κατεδαφιστούν και τα σιλό πυραύλων που ελέγχουν θα επισκευαστούν πλήρως. Έρχεται ένας νέος πυρηνικός πύραυλος, ένα γιγάντιο ICBM που ονομάζεται Sentinel. Είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική αλλαγή στο χερσαίο σκέλος της αποστολής πυρηνικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας τα τελευταία 60 χρόνια.

Αυτές οι αναβαθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν αρκετά γρήγορα, γιατί αυτήν την στιγμή η υποδομή του στρατηγικού πυρηνικού μας οπλοστασίου καταρρέει συνεχώς και καταρρέει:

Τα σιλό χάνουν την ισχύ τους. Τα ογκώδη μηχανικά μέρη τους, ηλικίας 60 ετών, καταστρέφονται συχνά. Τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας τα φρουρούν χρησιμοποιώντας ελικόπτερα που μπορούν να εντοπιστούν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι διοικητές ελπίζουν ότι ο εκσυγχρονισμός του Sentinel και των φορτηγών, των εργαλείων και των χώρων διαβίωσης, θα βοηθήσει στην προσέλκυση και διατήρηση νεαρών μελών υπηρεσίας με γνώμονα την τεχνολογία, από τα οποία ζητείται τώρα κάθε μέρα να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν σε λειτουργία ένα πολύ παλιό σύστημα.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο προειδοποιώ εδώ και χρόνια, αλλά οι περισσότεροι δεν ήθελαν να ακούσουν.

Τώρα ο στρατός μας βρίσκεται σε αγώνα αγώνα ενάντια στο χρόνο, γιατί το ρολόι χτυπάει.

Συνολικά, 750 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για την αναμόρφωση των στρατηγικών μας πυρηνικών δυνάμεων και προβλέπεται ότι οι εργασίες σιλό για το Sentinel θα μπορούσαν να ξεκινήσουν «μόλις το 2025»:

Το έργο Sentinel είναι ένα σκέλος μιας μεγαλύτερης επισκευής 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια επιχείρηση πυρηνικών όπλων που αντικαθιστά σχεδόν κάθε στοιχείο της πυρηνικής άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων νέων βομβαρδιστικών stealth, υποβρυχίων και ICBM στο μεγαλύτερο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας από το Manhattan Project.

Για το Sentinel, οι εργασίες σιλό θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον επικεφαλής εργολάβο Northrop Grumman το 2025.

Χαίρομαι που προχωρούν.

Αλλά αν οι εργασίες δεν ξεκινήσουν καν μέχρι το 2025, πότε θα ολοκληρωθούν τελικά;

Μέχρι να είναι έτοιμος ο Φρουρός, οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να έχουν ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι μας και το γνωρίζουν.

Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεφύγει από τον έλεγχο, θα μπορούσαμε εύκολα να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα εφιαλτικό σενάριο.

Οι Ρώσοι κερδίζουν σταθερά έδαφος στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες και τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να καταβροχθίζουν σημαντικά κομμάτια εδάφους.

Οι Ουκρανοί ξεμένουν από ζεστά σώματα για να ρίξουν τον αγώνα, και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Τους τελειώνουν επίσης τα πυρομαχικά και ο εξοπλισμός, και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μόλις έκανε ένα ταξίδι στο DC για να εκλιπαρήσει για περισσότερα χρήματα:

Ο Ζελένσκι βρίσκεται στο DC για να ζητήσει από το Κογκρέσο να περάσει 61 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την Ουκρανία, πέρα ​​από τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που ενέκριναν στις αρχές του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η περαιτέρω χρηματοδότηση για την Ουκρανία θα πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο έτος.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε τη χρηματοδότηση ως μέρος ενός πακέτου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει μόνο 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι λένε πως δεν είναι αρκετά και ζητούν μια σειρά μεταρρυθμίσεων για τη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλο και παράνομων διασχιστών συνόρων, που πρόσφατα έφτασαν τους 12.000 την ημέρα.

Ο Τζόνσον είπε σε εκδήλωση της Wall Street Journal τη Δευτέρα ότι οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος πρέπει να συμφωνήσουν σε ορισμένα ή όλα τα μέτρα ασφάλειας των συνόρων που περιγράφονται στο HR 2, το Secure the Border Act.

Ακόμη και με όλα τα χρήματα που του έχουμε ήδη δώσει, οι δυνάμεις του εξακολουθούν να χάνουν.

Και ακόμα κι αν του δώσουμε αυτό που ζητάει τώρα, οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προελαύνουν.

Ο Ζελένσκι κρατά ένα χαμένο χέρι και καθώς οι Ρώσοι προχωρούν θα γίνει πολύ απελπισμένος.

Και οι πολύ απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν πολύ απελπισμένα πράγματα.

Τελικά, αναμένω πως τα γεγονότα στην Ουκρανία θα αναγκάσουν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε αναμέτρηση.

Όταν φτάσει αυτή η μέρα, θα είναι έτοιμες οι ΗΠΑ;

Νωρίτερα σήμερα, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο σχετικά με ένα ημερολόγιο που πωλείται στη Ρωσία που δείχνει «έναν Ρώσο στρατιώτη έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον DC με ένα drone και ένα ελικόπτερο από πάνω»:

Ένας Ρώσος οργανισμός βετεράνων πουλά ένα ημερολόγιο του 2024 με ένα μυώδη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ημερολόγιο συνεχίζει μια σειρά εικόνων προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένης μιας που δείχνει έναν Ρώσο στρατιώτη έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον DC με ένα drone και ένα ελικόπτερο από πάνω.

Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν πως ένας πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αναπόφευκτος.

Και όπως έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου, οι Ρώσοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για μια τέτοια σύγκρουση εδώ και πολύ καιρό.

Ευτυχώς, οι ΗΠΑ αρχίζουν επιτέλους να προετοιμάζονται επίσης.

Αλλά εάν οι εργασίες δεν πρόκειται καν να ξεκινήσουν μέχρι το 2025, θα ολοκληρωθούν εγκαίρως οι τόσο απαραίτητες αναβαθμίσεις στο στρατηγικό πυρηνικό μας οπλοστάσιο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail