Η Τσεχία θα υπογράψει συμφωνία για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών F-35

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Η συμφωνία για την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Τσεχίας θα υπογραφεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, δήλωσε η επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας, Jana Černohová, στο Prima NEWS του CNN την Κυριακή.

"Θα υπογραφεί σίγουρα μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα έλεγα ακόμη και νωρίτερα. Αναζητούμε τώρα την κατάλληλη μορφή και την κατάλληλη ημερομηνία, επίσης λόγω της ασθένειας του υπουργού Όστιν. Το ταξίδι μου στις ΗΠΑ δεν αναμένεται προς το παρόν. Βλεπόμαστε (με Αμερικανούς συναδέλφους) στις συναντήσεις στο Ράμσταϊν και στις συναντήσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Έτσι, με τον πιθανό αναπληρωτή του (του Όστιν) αυτή η πράξη θα οριστικοποιηθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία μέχρι το τέλος Μαρτίου και ίσως το κάνουμε νωρίτερα", δήλωσε η Τσερνοχόβα.
 
Σύμφωνα με το Prima NEWS του CNN, 105,8 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια) θα καταβληθούν στην αμερικανική κυβέρνηση για τα 24 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II και τις συνοδευτικές υπηρεσίες. 
 
Οι πρόσθετες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός νέου αεροδρομίου, θα ανέλθουν σε 43,8 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια). Το συνολικό κόστος αγοράς και χρήσης των αεροσκαφών αυτών από την Τσεχική Δημοκρατία για την περίοδο έως το 2069 θα ανέλθει σε 322 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια). Μια ώρα πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος θα κοστίζει πάνω από 800.000 κορώνες (περίπου 35.000 δολάρια).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail