Η Γερμανία διέθεσε πάνω από 27,8 δισ. ευρώ σε βοήθεια προς την Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης

pixabay / SamuelFrancisJohnson
Freepen.gr - Η Γερμανία έχει διαθέσει περισσότερα από 27,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Από το ξέσπασμα του πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 27,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε διμερή υποστήριξη για την Ουκρανία- η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει ένα σημαντικό πρόγραμμα χειμερινής βοήθειας, την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και την υποστήριξη των προσπαθειών για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια και επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών", αναφέρεται στο κείμενο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε πως η Γερμανία υποστηρίζει επίσης το Κίεβο με αποστολές όπλων και είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης, το οποίο χρηματοδοτεί την προμήθεια όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από χώρες της ΕΕ. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί από το ταμείο 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τους σκοπούς αυτούς.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ. Φέτος, το Βερολίνο πρόκειται να διαθέσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο. Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η μεταφορά όπλων από τη Δύση στο Κίεβο απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail