Κρεμλίνο: Η απόφαση των ΗΠΑ να κατασχέσουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 300 δισ. δολαρίων θα έχει εκτεταμένες συνέπειες

Photo: Pravda.Ru
Freepen.gr - Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποστηρίξει την κατάσχεση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα οδηγήσει σε εκτεταμένες συνέπειες, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πρόκειται για μια πολύ προκλητική δήλωση που προανήγγειλε την πιθανότητα παράνομων ενεργειών που θα γίνουν σε σχέση με τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Η Ουάσινγκτον δεν ενημέρωσε τη Μόσχα για την πιθανή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι πρακτικά δεν έχουν απομείνει κανένας δίαυλος επικοινωνίας με την αμερικανική πλευρά.

Υποστηρίζοντας την απόφαση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς τα περισσότερα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στην Ευρώπη αλλά όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν οι Ευρωπαίοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της αμερικανικής πλευράς, θα αντιμετωπίσουν αναπόφευκτα μεγάλες απώλειες, πρόστιμα και άλλες νομικές συνέπειες, σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον να κατασχέσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομικής αυτοκρατορίας.

    "Οι Αμερικανοί δεν βιάζονται γιατί καταλαβαίνουν ότι μπορεί να προκαλέσουν το φαινόμενο ντόμινο μετά από αυτό. Μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το δολάριο", δήλωσε ο Κλίμοφ.

Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να κατασχέσουν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, η Ρωσία θα απαντήσει αναλόγως. Για παράδειγμα, η Ρωσία μπορεί να παγώσει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε δυτικές εταιρείες, δήλωσε ο Αλεξέι Τσέπα, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστήριξε την κατάσχεση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, ανέφερε το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail