Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ύψους 34 τρις δολαρίων θα προκαλέσει μεγάλα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα

pixabay / QuinceCreative
Freepen.gr -
Ρώσος δισεκατομμυριούχος προβλέπει μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω του αυξανόμενου εθνικού χρέους των ΗΠΑ

Το αυξανόμενο εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα επηρεάσει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία και τα οικονομικά, έγραψε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα στο κανάλι του Telegram, αναφέρει η pravda.ru.

Για να διατηρηθεί η οικονομική ανάπτυξη, η Ουάσινγκτον θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για έργα υποδομής. Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 34 τρισεκατομμύρια δολάρια και στο 120% του ΑΕΠ της χώρας, θα συνεχίσει να αυξάνεται. Στο πλαίσιο της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, της αύξησης των βασικών επιτοκίων και των ακριβότερων δανείων, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τα επόμενα δύο χρόνια.

"Οι συνθήκες αναχρηματοδότησης θα γίνουν ακόμη χειρότερες εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων. Αργά ή γρήγορα, αυτό το χρέος θα πλήξει πολύ σκληρά τόσο την αμερικανική οικονομία όσο και ολόκληρο το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Παραδόξως, κανείς στο Νταβός δεν αναρωτιέται πώς θα λυθεί το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους", έγραψε ο Ντεριπάσκα.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ είναι το ποσό του χρέους που οφείλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στους πιστωτές: αυτοί μπορεί να είναι ιδιώτες, όπως πολίτες ή ξένοι επενδυτές, καθώς και πολιτείες ή μεγάλα ταμεία. Η Ουάσινγκτον δανείζεται χρήματα για να καλύψει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υφίσταται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα είναι ο ιδρυτής του βιομηχανικού ομίλου Basic Element. Η περιουσία του αξίζει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail