350.000 αλλοδαποί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία το 2023, καθώς οι πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας αυξήθηκαν κατακόρυφα

pixabay / analogicus
Freepen.gr - Η Γερμανία συνεχίζει να κατακλύζεται από μετανάστες υπό τη σημερινή αριστεροφιλελεύθερη κυβέρνηση, με τις αιτήσεις ασύλου να έχουν αυξηθεί κατά 51,1% σε 350.000 πέρυσι σε σύγκριση με το 2022, όπου είχαν υποβληθεί 217.774 αιτήσεις.

Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων, δείχνουν ότι οι περισσότεροι αιτούντες έφτασαν από τη Συρία (105.000), την Τουρκία (63.000) και το Αφγανιστάν (54.000). Η ομοσπονδιακή υπηρεσία εξέδωσε αποφάσεις για 261.601 αιτήσεις πέρυσι, εγκρίνοντας πάνω από το ήμισυ των αιτήσεων ασύλου των αιτούντων, συνολικά το 51,7%.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στη Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι. Συνολικά, περισσότεροι από 350.000 αλλοδαποί υπέβαλαν αίτηση για προσφυγική προστασία στη Γερμανία το 2023. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (217.774 αρχικές αιτήσεις), αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 51,1 τοις εκατό, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Ένας από τους εκπληκτικούς αριθμούς της έκθεσης είναι πως οι αιτούντες άσυλο από την Τουρκία αυξάνονται κατακόρυφα παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ.

"Μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι αποδεκτή για έναν εταίρο του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της ΕΕ", δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Andrea Lindholz, σχετικά με την αύξηση των τουρκικών αιτήσεων ασύλου.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι αιτήσεις ασύλου αυξήθηκαν από τη Νότια Αμερική τον Δεκέμβριο, όπου η Βενεζουέλα κατέλαβε την έβδομη θέση συνολικά, με 431 αιτούντες, ενώ η Κολομβία ήταν στην όγδοη θέση, με 372.

Ωστόσο, τα στοιχεία δεν λένε όλη την ιστορία, καθώς η γερμανική κυβέρνηση μεταφέρει επίσης αλλοδαπούς απευθείας από τις χώρες καταγωγής των μεταναστών με έξοδα των Γερμανών φορολογουμένων στο πλαίσιο ενός προγράμματος για "ιδιαίτερα ευάλωτους ανθρώπους". Η δραματική αύξηση των αιτήσεων ασύλου δεν περιλαμβάνει επίσης το 1,1 εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη Γερμανία από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία, ούτε την παράνομη μετανάστευση, η οποία έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες και ώθησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει πιο περιοριστικούς συνοριακούς ελέγχους.

Τα στοιχεία έρχονται σε μια εποχή που η κοινή γνώμη αντιδρά στη μαζική μετανάστευση, με την πλειοψηφία των Γερμανών να δηλώνει ότι τα προβλήματα είναι περισσότερα από τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, εν μέσω αυξανόμενων δαπανών και αυξανόμενων χρεών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περικόψει υπηρεσίες και να αυξήσει τους φόρους σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, σε μεγάλο βαθμό λόγω του αυξανόμενου κόστους των μεταναστών.

Το "χρήμα του πολίτη", όπως ονομάζεται το πρόγραμμα πρόνοιας της κυβέρνησης, κοστίζει συνολικά 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης δείχνουν πως το 62,5% των δικαιούχων του προγράμματος από εκείνους που πραγματικά έχουν δικαίωμα στην εργασία είναι άτομα με "μεταναστευτικό υπόβαθρο". Αν και αποτελούν ένα σχετικά μικρό μέρος του συνολικού πληθυσμού της Γερμανίας, αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από τα "χρήματα των πολιτών", και πολλοί από αυτούς δεν είναι καν πολίτες.

Επιπλέον, το ποσό των χρημάτων που δικαιούται κάποιος συνδέεται με τον αριθμό των παιδιών που έχει κάθε οικογένεια. Κατά μέσο όρο, οι αλλοδαποί λαμβάνουν πολύ υψηλότερα επιδόματα πρόνοιας από τους Γερμανούς, οι οποίοι λαμβάνουν 658 ευρώ το μήνα, ενώ οι Ουκρανοί λαμβάνουν 684 ευρώ, οι Τούρκοι 744 ευρώ και οι Ιρανοί 755 ευρώ. Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τα ποσοστά έχουν επίσης αυξηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το 2024 θα καταβληθούν ακόμη πιο τεράστια ποσά.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail