Η Ουκρανία αγοράζει 50.000 γυναικείες στρατιωτικές στολές

Sergei SUΡΙΝSΚY / ΑFΡ
Freepen.gr - Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι αγόρασε 50.000 σετ γυναικείων στολών για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης. Η ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ έρχεται μία ημέρα πριν από την αναμενόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία σχετικά με τις τροποποιήσεις του νόμου για την επιστράτευση.

Οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν προκαλέσει δημόσια κατακραυγή, με ορισμένους να τις χαρακτηρίζουν "αντισυνταγματικές" και να αποσκοπούν κυρίως στην πάταξη των παραβατών της στράτευσης. Αν και έχει ειπωθεί ότι οι αλλαγές στη νομοθεσία δεν προβλέπουν την επιστράτευση γυναικών, τέτοιες προτάσεις έχουν εκφραστεί στο παρελθόν.

"Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Άμυνας αγόρασε 50.000 σετ γυναικείων στολών, 100.000 ηλεκτρικές θερμάστρες και 15.000 ενεργά ακουστικά", έγραψε ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ σε ανάρτησή του στο Facebook τη Δευτέρα.

Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανή βουλευτής Ίννα Σοβσούν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρατεύσει γυναίκες, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η ίδια πρότεινε την παροχή στολών για τις γυναίκες ως μία από τις προετοιμασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή του σχεδίου. Τον περασμένο Οκτώβριο τέθηκαν σε ισχύ οι απαιτήσεις για τη στρατιωτική εγγραφή γυναικών με πτυχίο ιατρικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail