7 στους 10 Γάλλους πολίτες αντιτίθενται στην επίλυση της δημογραφικής μείωσης με τη μετανάστευση

Sondage CSA - CNEWS, EUROPE 1 ET JDD
Freepen.gr - Την ώρα που η Γαλλία βιώνει μια θεαματική δημογραφική μείωση, η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών δεν τάσσεται υπέρ της μετανάστευσης ως μοχλού για την αύξηση του ποσοστού γεννήσεων, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, γράφει η lejdd.fr.

Σύμφωνα με έρευνα της CSA που διεξήχθη για λογαριασμό του CNews, του Europe 1 και της Le Journal du Dimanche, το 69% των ερωτηθέντων απέρριψε τη χρήση της αντικατάστασης μέσω της μετανάστευσης ως μέσο για την έγχυση φρέσκου αίματος στη γαλλική οικονομία.

Κατόπιν περαιτέρω ανάλυσης, οι γυναίκες (71%) ήταν ελαφρώς περισσότερο αντίθετες στη μαζική μετανάστευση από ό,τι οι άνδρες (67%), και ενώ κάθε ηλικιακή ομάδα απέρριπτε την ιδέα, οι ηλικιωμένοι ερωτηθέντες ήταν πιο σθεναρά αντίθετοι.

Συνολικά, το 56% των 18-24 ετών ήταν αντίθετο στη χρήση της μετανάστευσης για την αντιμετώπιση της μείωσης των γεννήσεων, ενώ το 74% των ατόμων ηλικίας 35-49 ετών και το 70% των ατόμων άνω των 65 ετών ήταν αντίθετοι.

Σε κοινωνικοοικονομική κατανομή, το 65% των πιο μορφωμένων ερωτηθέντων ήταν αντίθετοι, σε σύγκριση με το 76% των ατόμων με λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα.

Οι υποστηρικτές του Εθνικού Συναγερμού του Jordan Bardella ήταν οι πιο αντίθετοι σε ποσοστό 94%, ακολουθούμενοι στενά από τους ψηφοφόρους του συντηρητικού κόμματος Reconquest του Éric Zemmour σε ποσοστό 92%.

Για τους Ρεπουμπλικάνους, η αντίθεση αυτή είναι ελαφρώς λιγότερο έντονη, αλλά παραμένει στην πλειοψηφία, στο 84%. Από την πλευρά της Αναγέννησης, το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται επίσης κατά.

Αντίθετα, στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, οι υποστηρικτές όλων των κομμάτων τάσσονται υπέρ της πρότασης. Οι υποστηρικτές της La France Insoumise (56%), των Πρασίνων (58%) και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (60%) τάσσονται υπέρ της χρήσης της μετανάστευσης ως λύση για τη δημογραφική μείωση της χώρας.

Ο αριθμός των γεννήσεων στη Γαλλία δεν έχει βρεθεί σε τόσο χαμηλό επίπεδο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, το 2023 θα γεννηθούν μόλις 678.000 μωρά, δηλαδή 6,6% λιγότερα από το προηγούμενο έτος.

Αντιμέτωποι με αυτή τη δημογραφική πρόκληση, ορισμένοι πολιτικοί προτείνουν περισσότερη μετανάστευση για την αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail