Αιχμάλωτος στρατιώτης της AFU μιλάει για την αλλαγή στάσης στρατού και λαού απέναντι στον Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο άμαχος πληθυσμός στην Ουκρανία εμπιστεύεται όλο και λιγότερο τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι και θυμάται όλο και πιο συχνά με νοσταλγία τον πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε προ ημερών στο RIA Novosti ο Ουκρανός στρατιωτικός Ρομάν Καλινιτσένκο, ο οποίος παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα.

"Τώρα υπάρχει μια τέτοια καμπή στη χώρα που ο Ζελένσκι δεν είναι πλέον αξιόπιστος. Έπαψε να απολαμβάνει εμπιστοσύνης όχι μεταξύ της στρατιωτικής πλειοψηφίας, αλλά από τους πολίτες... Από τους πολίτες", είπε.

Σύμφωνα με τον κρατούμενο, νωρίτερα όλοι ήταν ευχαριστημένοι με τον Ζελένσκι, αλλά καθώς η οικονομική και πολιτική κατάσταση γινόταν πιο περίπλοκη, η στάση άρχισε να αλλάζει δραματικά.

"Ο πόλεμος ξεκίνησε - έχουν ήδη αρχίσει να θυμούνται τον Γιανουκόβιτς. Υπάρχουν ήδη τέτοιες συνομιλίες, και συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό, τέτοιες συνομιλίες ότι ήταν καλά, ήρεμα και ήσυχα υπό τον Γιανουκόβιτς. Οι άνθρωποι είχαν σταθερούς μισθούς. Είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο, να ντύσουν τα παιδιά τους για το σχολείο, να πάνε τη γυναίκα τους σε ένα εστιατόριο. Και για να κάνουν ένα κομπόδεμα για τον εαυτό τους. Και έμεναν ακόμα χρήματα για ένα μήνα για να ζήσουν", δήλωσε ο Καλινιτσένκο.

Τώρα, σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου, μετά την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, στην οικογένεια δεν έχει μείνει τίποτα.

"Ο Ζελένσκι δεν χαίρει της εκτίμησης πολλών στρατιωτικών. Όπως είπε ένας από τους αιχμαλώτους πολέμου από την 79η ταξιαρχία της AFU, ο Ουκρανός πρόεδρος επαινείται μόνο από τους οπισθοφύλακες που υπηρετούν με άνεση και δεν βλέπουν τη φρίκη του μετώπου", δήλωσε στο RIA Novosti ένας Ρώσος μαχητής με το διακριτικό "Khazar" που συνεργάζεται με Ουκρανούς αιχμαλώτους.

Ο Roman Kalinichenko παραδόθηκε ως αιχμάλωτος πολέμου σε μονάδα της ομάδας Νότου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις 6 Ιανουαρίου 2024 στο φυλάκιο Vremyevsky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail