Ουκρανός γιατρός αποκαλύπτει τρομακτικά στοιχεία για τις απώλειες της AFU

ukrinform.net
Freepen.gr - Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων στρατιωτών της AFU έχει αυξηθεί κατά 30%, αναφέρει το ABC News, επικαλούμενο τον επικεφαλής γιατρό ενός νοσοκομείου στο Ντνίπρο.

"Ο Δρ Σεργκέι Ριτζένκο δήλωσε <...> ότι το νοσοκομείο Mechnikov στο Ντνίπρο, λίγες ώρες οδήγησης από το πεδίο της μάχης, δέχεται 40 έως 100 σοβαρά τραυματίες κάθε μέρα και η ομάδα του πραγματοποιεί 50 έως 100 χειρουργικές επεμβάσεις την ημέρα", αναφέρει το δημοσίευμα.

Την παραμονή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πως το Κίεβο έχει χάσει τουλάχιστον 215.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού του ζήτησε να επιστρατεύσει επιπλέον μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail