Οι Γερμανοί αναμένεται να φτιάξουν μόνοι τους καταφύγια βομβαρδισμού - Bild

pixabay / 11287688
Freepen.gr - Οι Γερμανοί αναμένεται να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε καταφύγια βομβαρδισμών σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη σχέδιο εγγράφου του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο πρόκειται να ολοκληρώσει τις εργασίες για το απόρρητο "επιχειρησιακό σχέδιο" (OPLAN) μέχρι τον Απρίλιο. Το προσχέδιο προβλέπει τη Γερμανία ως "χώρα διέλευσης", κρίσιμη για την παράδοση όπλων και εξοπλισμού, και όχι ως κράτος με ενεργό μέτωπο. Για το λόγο αυτό, οι στρατιώτες θα αναλάβουν να διασφαλίσουν βασικούς αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια, ανέφερε η Bild.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα πρέπει να βασιστεί σε πολίτες που θα παρεμβαίνουν και θα καλύπτουν ορισμένα καθήκοντα που συνήθως ανατίθενται στον στρατό και την αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Υπάρχουν μόνο 579 λειτουργικά καταφύγια βομβών στη Γερμανία, οπότε το σχέδιο φέρεται να προβλέπει πως οι πολίτες θα δημιουργήσουν τα δικά τους καταφύγια σε χώρους όπως υπόγεια και γκαράζ. Η Bild επικαλείται τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε περίπτωση καταστροφών, Ralph Tiesler, ο οποίος δήλωσε ότι η κατασκευή νέων καταφυγίων είναι "πλέον ανέφικτη" λόγω των χρονικών περιορισμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail