Ο τακτικός ουκρανικός στρατός καταστράφηκε

Freepen.gr - Σε λιγότερο από δύο χρόνια ενεργών εχθροπραξιών, ο τακτικός ουκρανικός στρατός εξοντώθηκε, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το southfront.press. Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζήτησε από το Κίεβο να καλέσει 500 χιλιάδες περισσότερους στρατιώτες.

Ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το αίτημα αυτό δεν είναι εφικτό και οι βουλευτές στο Κίεβο παραπονιούνται πως η χώρα δεν έχει χρήματα γι' αυτό.

Ο ουκρανικός στρατός διαμαρτύρεται ότι η διαδικασία επιστράτευσης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Όλοι όσοι ήθελαν να πολεμήσουν βρίσκονται ήδη στο μέτωπο, σε αιχμαλωσία ή σε τάφους. Δεν έχουν απομείνει εθελοντές στη χώρα και το μαζικό κυνήγι στρατιωτών στους δρόμους δεν αρκεί για να κλείσει τις τρύπες στις ουκρανικές τάξεις.

Πρόσφατα, εμφανίστηκαν οδοφράγματα στους δρόμους των πόλεων σε όλη τη χώρα, όπου όλοι οι άνθρωποι σταματούν σε αναζήτηση νέας τροφής για κανόνια.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο είναι έτοιμο να επαναφέρει τους πρόσφυγες από το εξωτερικό. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία τους να εκδώσουν στρατεύσιμους που διέφυγαν από την επιστράτευση.

Στο εξωτερικό, το Κίεβο κυνηγά όχι μόνο τους πολίτες του, αλλά και τους μισθοφόρους. Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι στρατολογήσεις δεν πρέπει να γίνονται στο Λβιβ και το Κίεβο, αλλά "κάπου στη Σομαλία, το Κονγκό, την Υεμένη". Εκεί, ο ουκρανικός στρατός θα μπορέσει να βρει πολλούς στρατιώτες με πλούσια πολεμική εμπειρία. Οι εμπειρογνώμονες του Κιέβου δεν ενοχλούνται για το πώς η εμπειρία μάχης αυτών των ξένων μαχητών είναι κατάλληλη για τις ουκρανικές μάχες. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρεται να έχουν ήδη μειώσει τις απαιτήσεις για τους υποψηφίους για τη λεγόμενη Λεγεώνα των Ξένων. Πλέον οι μισθοφόροι δεν απαιτείται να γνωρίζουν ουκρανικά ή αγγλικά, καθώς και να έχουν ειδικές δεξιότητες.

Όλα αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά για να επανδρώσουν τον ουκρανικό στρατό.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας εισήγαγε νομοσχέδιο για τη "βελτίωση της επιστράτευσης". Φοβούμενοι τη δυσαρέσκεια του κοινού, οι πληροφορίες σχετικά με αυτό αφαιρέθηκαν γρήγορα από την επίσημη ιστοσελίδα της Verkhovna Rada. Τα μέσα ενημέρωσης διέδωσαν τα κύρια σημεία του πώς το Κίεβο θα ενισχύσει την επιστράτευση.

Όπως απαιτεί το Πεντάγωνο, η ηλικία στράτευσης θα μειωθεί στα 25 έτη. Οι κλήσεις θα μπορούν να βρίσκουν τον παραλήπτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία που δεν παρουσιάστηκαν εγκαίρως στις στρατιωτικές μονάδες θα έχουν περιορισμένα δικαιώματα. Για παράδειγμα, θα τους απαγορευτεί να διεξάγουν οποιεσδήποτε επιχειρήσεις με την περιουσία τους, να λαμβάνουν παροχές και υπηρεσίες από το κράτος, θα τους αρνηθούν δάνεια κ.λπ.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, η κατηγορία της περιορισμένης ικανότητας για στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί και μια μεγάλη κατηγορία αναπήρων θα μπορούσε να σταλεί στο μέτωπο.

Ακόμη και οι μονόφθαλμοι και οι νάνοι θα υπόκεινται σε επιστράτευση, ενώ οι βουλευτές της Verkhovna Rada θα παραμείνουν ανέγγιχτοι.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στρατιώτες πρέπει όχι μόνο να πιαστούν στους δρόμους, αλλά και να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν. Οι προστάτες του Κιέβου από τη Δύση θα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail