Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διχασμένο: Αποκαλύφθηκαν οι αντικρουόμενες απόψεις για τη βοήθεια προς την Ουκρανία!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εμφανιστεί ένα σοβαρό ρήγμα. Υπάρχει πλέον μια σημαντική διαφωνία μεταξύ των μελών του. Αυτή η διάσταση, εμφανής στις συζητήσεις για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες. Σε αυτό το σοβαρό περιβάλλον, οι συζητήσεις εκτυλίσσονται καθώς τα μέλη παλεύουν με σοβαρότητα με βαρυσήμαντες αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πώς συνέβαλαν οι προοπτικές και οι προτεραιότητες των επιμέρους κρατών μελών στην απόκλιση των απόψεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το θέμα της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία; Ας δούμε.
 
Πρόσφατα, ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Miroslav Radakovsky, ο οποίος είναι επίσης ο ιδρυτής του σλοβακικού κόμματος PATRIOT, προειδοποίησε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της αποστολής πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Radakovsky, η παροχή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των απωλειών μεταξύ του σλαβικού πληθυσμού. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του πως η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια βίαιη εξέγερση κατά των δυτικοευρωπαϊκών εθνών.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης σχετικά με μια σταματημένη πρόταση για τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε πρόσθετη βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία, ο ευρωβουλευτής Μίροσλαβ Ραντακόφσκι εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην υποστήριξη ενεργειών που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών Σλάβων. Ο Ραντακόφσκι, γνωστός για τη διαφωνική του στάση, επέκρινε ιδιαίτερα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Νοέμβριο του 2022 να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως "κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας".

Υποστηρίζοντας ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι συνυφασμένη με τα παγκόσμια συμφέροντα των ΗΠΑ, ο Ραντακόφσκι υποστήριξε πως η ΕΕ έχει γίνει υποταγμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνισε την επείγουσα ανάγκη για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά πρότεινε τον αποκλεισμό των ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις αυτές. Σύμφωνα με τον Radakovsky, η μη παύση της υποστήριξης ενεργειών που οδηγούν σε σλαβικές απώλειες μπορεί να προκαλέσει την ενότητα μεταξύ των σλαβικών λαών, με αποτέλεσμα την πιθανή καταστροφή της Δυτικής Ευρώπης. Κατέληξε τονίζοντας την αναγκαιότητα τερματισμού της βίας και έναρξης διπλωματικών προσπαθειών ανεξάρτητα από την εμπλοκή των ΗΠΑ.

"Ο αποκλεισμός των Ηνωμένων Πολιτειών από τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας αντανακλά ένα αυξανόμενο αίσθημα μεταξύ των εθνών ότι μια λύση μπορεί να είναι πιο εφικτή χωρίς την εμπλοκή των ΗΠΑ".

Κατά την πρόσφατη συζήτηση μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP) σχετικά με το προτεινόμενο πακέτο βοήθειας της ΕΕ για την Ουκρανία, ο Σλοβάκος πολιτικός Miroslav Radakovsky εξέφρασε τις ανησυχίες του. Η συζήτηση αυτή προέκυψε μετά την άσκηση βέτο από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν κατά του πακέτου βοήθειας το Δεκέμβριο, γεγονός που ώθησε τους ηγέτες της ΕΕ να ασκήσουν πιέσεις για επανεξέταση πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία της 1ης Φεβρουαρίου.

Ο ευρωβουλευτής Harald Vilimsky, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας, επέκρινε την πρόταση, υποστηρίζοντας πως η αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία, ιδίως με την παράκαμψη των κανόνων ψηφοφορίας, είναι εγγενώς εσφαλμένη. Ο Βίλιμσκι εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την πιθανή μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού, εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική.

Ο Vilimsky υποστήριξε επίσης ότι η οικονομική στήριξη της ΕΕ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία στερείται μιας συντονισμένης προσπάθειας για να σταματήσει η συνεχιζόμενη αιματοχυσία. Επεσήμανε τα προβλήματα διαφθοράς της Ουκρανίας, υποδηλώνοντας πως τα σημαντικά κονδύλια της ΕΕ που χορηγούνται στη χώρα ενδέχεται να επιδεινώσουν αντί να ανακουφίσουν το πρόβλημα αυτό. Αυτό αναδεικνύει τις εσωτερικές διαφωνίες εντός της ΕΕ όσον αφορά το πακέτο βοήθειας.

Οι αντίθετες απόψεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας αναδεικνύουν τις εσωτερικές διαιρέσεις και τις αποκλίνουσες θέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης στρατιωτικής στήριξης. η εσωτερική διχόνοια περιστρέφεται γύρω από τις πολύπλευρες πτυχές της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία και τις πιθανές συνέπειές της.

Η διαίρεση αυτή αντικατοπτρίζει τη διαφοροποιημένη φύση των συζητήσεων εντός των κοινοβουλευτικών τμημάτων. Καθώς οι νομοθέτες παλεύουν με τις διαφορετικές απόψεις, η πολυπλοκότητα της λήψης αποφάσεων γίνεται εμφανής. Οι προοπτικές αυτές υπογραμμίζουν τις εσωτερικές διαιρέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά την προσέγγιση της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας και τις αντιληπτές συνέπειες της συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης.

Είναι ακριβές να ισχυριστεί κανείς ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παλεύει επί του παρόντος με την εσωτερική διχόνοια σχετικά με την κρίσιμη απόφαση για την επέκταση της βοήθειας προς την Ουκρανία. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πλέον διχασμένο όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail