Η Αυτοκρατορία του Χρήματος της Αμερικής έφτασε στο τέλος του παιχνιδιού

Τα καταφέραμε Τζο! Χρειάστηκε μια τεράστια ώθηση προς τα κάτω, αλλά το εθνικό χρέος των ΗΠΑ μπόρεσε να φτάσει τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από το τέλος του 2023. Αυτήν την στιγμή είμαι τόσο συγκλονισμένος που δεν ξέρω ποιον να ευχαριστήσω πρώτα. Τα τελευταία χρόνια, ο Joe Biden, η Kamala Harris, ο Chucky Schumer, η Nancy Pelosi, ο Kevin McCarthy και τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι δαπανητές έχουν συμβάλει καθοριστικά στο να φτάσουμε σε αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα. Και δεν θα φτάναμε ποτέ εδώ χωρίς την αμείλικτη βοήθεια του CNN, του MSNBC, του Fox News, των New York Times, της Washington Post και όλων των άλλων κεντρικών ειδησεογραφικών πρακτορείων που διαβεβαίωναν τον αμερικανικό λαό ότι ήταν εντάξει να κλέψουν τρισεκατομμύρια δολάρια από τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά, είμαι αρκετά φανταχτερός. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνουμε στις μελλοντικές γενιές Αμερικανών είναι πέρα ​​από εγκληματικό. Κυριολεκτικά διαπράττουμε εθνική αυτοκτονία, αλλά σε κάθε εκλογικό κύκλο οι περισσότεροι από τους ίδιους πολιτικούς που ξοδεύουν μεγάλες δαπάνες απλώς κερδίζουν ξανά και ξανά.

Εκείνοι από την άλλη πλευρά θα υποστήριζαν πως ήταν απολύτως απαραίτητο να δανειστούν και να δαπανηθούν τόσα πολλά χρήματα.

Εάν δεν είχαμε στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ με γιγάντια βουνά δανεικών χρημάτων, θα είχε καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό.

Επιπλέον, ξοδεύοντας τόσα πολλά χρήματα μας επιτρέπει να προβάλλουμε στρατιωτική και οικονομική ισχύ σε όλο τον πλανήτη. Αν ξοδεύαμε μόνο ό,τι φέραμε, η θέση της Αμερικής στον κόσμο θα μειωνόταν πολύ.

Η κατοχή του κύριου αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μια τεράστια πηγή ισχύος, αλλά τώρα αυτή η ισχύς εξασθενεί.

Τα έθνη σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο και γίνονται πολύ πιο διστακτικά να αγοράσουν το χρέος μας.

Μπορείτε μόνο να δανειστείτε και να ξοδέψετε τόσα πολλά προτού καταρρεύσει ολόκληρο το σχέδιο Ponzi, και αυτήν την στιγμή έχουμε χρέη πάνω από 34 τρισεκατομμύρια δολάρια:

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έφτασε σε ιστορικό υψηλό – αγγίζοντας τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη έδειξαν πως ο εκκρεμής ομοσπονδιακός δανεισμός εκτινάχθηκε στα 34.001 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 29 Δεκεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν από τις προθεσμίες του Κογκρέσου για νέα σχέδια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Ο συγκλονιστικός αριθμός, που αποτελεί σημαντικό σημείο διαμάχης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών, είναι ίσος με 101.233 δολάρια σε ομοσπονδιακό χρέος για κάθε άτομο στην Αμερική, σύμφωνα με το Ίδρυμα Peter G. Peterson.

Έτσι, αν υπάρχουν τέσσερα άτομα που ζουν στο νοικοκυριό σας, το μερίδιό σας στο εθνικό χρέος είναι πάνω από 400.000 $.

Και κάθε μέρα το χρέος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Όπως τόνισε ο Wolf Richter , το μέγεθος του εθνικού χρέους αυξήθηκε κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο τους τελευταίους επτά μήνες:

Το συνολικό εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,0 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 15 εβδομάδες από τις 15 Σεπτεμβρίου, στα 34,0 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σήμερα το απόγευμα. Στους επτά μήνες από την άρση του ανώτατου ορίου χρέους, το εθνικό χρέος εκτινάχθηκε κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί είναι τεράστιοι γιγαντιαίοι αριθμοί που συσσωρεύονται ως αποτέλεσμα των απίστευτων δύσκολα κατανοητών τολμηρών αλόγιστων ελλειμματικών δαπανών από το Κογκρέσο.

Συνολικά, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 6,25 τρισεκατομμύρια δολάρια από την είσοδο του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Χρειάστηκαν τα πρώτα 225 χρόνια της ιστορίας των ΗΠΑ για να φτάσει το εθνικό χρέος των ΗΠΑ στα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια και τώρα έχουμε προσθέσει περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρέος σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Έτσι μοιάζει το τέλος του παιχνιδιού.

Βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ χρέους που είναι εντελώς εκτός ελέγχου, και δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η ιστορία να τελειώσει καλά.

Και παρά το γεγονός ότι διοχετεύουμε ατελείωτα κολοσσιαίους σωρούς μετρητών στην οικονομία, οι οικονομικές μας συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Την Τετάρτη, μάθαμε πως οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έχουν πέσει «στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια»:

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν το Νοέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, η τελευταία απόδειξη πως η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve συνεχίζει να δροσίζει την αγορά εργασίας.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η οικονομία χειροτερεύει.

Και περισσότερες μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να απολύουν εργαζομένους. Για παράδειγμα, η Xerox μόλις ανακοίνωσε πως θα απολύσει το 15% του εργατικού δυναμικού της:

Η Xerox ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περικόψει το 15% του εργατικού της δυναμικού ως μέρος ενός σχεδίου για την εφαρμογή μιας νέας οργανωτικής δομής και μοντέλου λειτουργίας.

Η Xerox, η οποία προσφέρει τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης και διαχείρισης εγγράφων, είχε περίπου 20.500 υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Με βάση αυτό το νούμερο, οι απολύσεις της Τετάρτης θα επηρεάσουν περίπου 3.075 εργαζόμενους.

Οι μετοχές της Xerox έκλεισαν με περισσότερο από 12% πτώση μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να «επανέλθει εκ νέου η οικονομία»;

Λοιπόν, μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και να δανειστούμε και να ξοδέψουμε ακόμη περισσότερα χρήματα.

Φυσικά μεγάλο μέρος του έθνους πνίγεται ήδη στα χρέη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, μόνο η μισή περίπου χώρα θα είναι σε θέση να εξοφλήσει πλήρως τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών του Δεκεμβρίου:

Μόνο οι μισοί από τους πελάτες πιστωτικών καρτών της Αμερικής πιστεύουν ότι μπορούν να εξοφλήσουν πλήρως το υπόλοιπό τους Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ένα βιομηχανικό δείκτη, σηματοδοτώντας μια χαμηλή ύφεση στην «εμπιστοσύνη των πιστωτικών καρτών» καθώς το έθνος αναδύεται από τις διακοπές.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης πιστωτικών καρτών LendingTree, μια μηνιαία έρευνα που δημοσιεύεται από το 2018 από τον ιστότοπο προσωπικών οικονομικών, υποχώρησε στο 51% το Δεκέμβριο, ένα ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Σε μια αντιπροσωπευτική έρευνα σε εθνικό επίπεδο με 1.514 κατόχους καρτών, μόνο το 51% εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορούσε να εξοφλήσει το υπόλοιπο της κάρτας του αυτόν το μήνα. Το Νοέμβριο, ο Δείκτης Εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στο 58%.

Οι πρόγονοί μας μας παρέδωσαν τα κλειδιά της μεγαλύτερης οικονομικής μηχανής στην παγκόσμια ιστορία.

Αλλά αυτό ποτέ δεν ήταν αρκετό για εμάς.

Πάντα έπρεπε να έχουμε περισσότερα, και έτσι απλά συνεχίζαμε να δανειζόμαστε και να ξοδεύουμε.

Τώρα το τέλος του παιχνιδιού έφτασε και θα είναι βασανιστικά οδυνηρό.

Οι καταναλωτές των ΗΠΑ πνίγονται σε επίπεδα ρεκόρ χρέους, οι αμερικανικές εταιρείες πνίγονται σε επίπεδα ρεκόρ χρέους, οι πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις πνίγονται σε επίπεδα ρεκόρ χρέους και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πνίγεται σε επίπεδα ρεκόρ χρέους.

Η αυτοκρατορία του χρήματος της Αμερικής ήταν ωραία όσο διήρκεσε, αλλά τώρα η τζίγκ έχει ξεκινήσει και η κατάρρευση που διαφαίνεται θα είναι πραγματικά μια για τα βιβλία της ιστορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail