Το Ισραήλ εγκρίνει την πώληση του πρώτου εργαστηριακά παραγόμενου βόειου κρέατος στον κόσμο

pixabay / RitaE
Freepen.gr - Μια ισραηλινή εταιρεία έλαβε προκαταρκτική έγκριση από την κυβέρνηση για την πώληση των πρώτων μπριζόλων στον κόσμο που παρασκευάζονται από καλλιεργημένα κύτταρα βοδινού κρέατος, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η έγκριση αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος για εναλλακτικές πρωτεΐνες που διεξάγεται από το Τμήμα Διαχείρισης Κινδύνου Τροφίμων. Αναφέρθηκε επίσης στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για "προϊόντα μη ζωντανής προέλευσης", προσθέτοντας ότι εργάζεται για την έγκριση εναλλακτικών πηγών τροφίμων. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την εξέλιξη "παγκόσμια ανακάλυψη" και "σημαντικά νέα για την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη μέριμνα για τα ζώα".

Η Aleph Farms, η οποία έλαβε την έγκριση, θα παρασκευάσει το βόειο κρέας από κύτταρα που προέρχονται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο μιας αγελάδας με το όνομα Lucy, ενός Black Angus που ζει σε μια φάρμα στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι το προϊόν να σερβιριστεί στους θαμώνες, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει ακόμη να εγκρίνουν τις ετικέτες της εταιρείας και να διενεργήσουν τελικό έλεγχο.

"Η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ευημερία της περιοχής της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλων περιοχών σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται σημαντικά από τις εισαγωγές τροφίμων, με έμφαση στην Ασία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aleph Farms Didier Toubia σύμφωνα με τους Times of Israel.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail