Μια έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Δε γνωρίζω τη Maria Mateiciuc, αλλά ισχυρίζεται ότι επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουκρανία και παρουσιάζει μια πειστική υπόθεση σχετικά με την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία. Έχει λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) και φαίνεται να είναι πραγματικό άτομο. Δε νομίζω πως είναι bot ή κάποιος που έχει προσληφθεί για να διηγηθεί μια τραγική ιστορία. Ανέβασε αυτό που λέει ότι είναι μια εικόνα του διαβατηρίου της από το πρόσφατο ταξίδι της στην Ουκρανία. Διαβάστε την ανάρτησή της. Τι πιστεύετε;

Larry Johnson  - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μόλις επέστρεψα από την Ουκρανία, όπου επισκέφθηκα κάποιους φίλους. Όλα όσα έχουμε ακούσει για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ψέματα. Η πραγματικότητα είναι πιο σκοτεινή, πιο ζοφερή και απερίφραστα απελπιστική. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η Ουκρανία να "κερδίσει" αυτόν τον πόλεμο.

- Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, έχουν χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο γιους, πατεράδες και συζύγους- μια ολόκληρη γενιά χάθηκε.

- Ακόμη και στη Νοτιοδυτική Ουκρανία, όπου το αντιρωσικό συναίσθημα είναι μακροχρόνιο, οι πολίτες διστάζουν ή φοβούνται ευθέως να ασκήσουν δημόσια κριτική στον Ζελένσκι- θα πάνε φυλακή.

- Σε κάθε χωριό και πόλη, οι δρόμοι, τα καταστήματα και τα εστιατόρια δεν έχουν ως επί το πλείστον άνδρες.

- Οι λίγοι άνδρες που έχουν απομείνει φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους με το φόβο να μην τους απαγάγουν για στράτευση. Κάποιοι έχουν καταφύγει στο να παρακαλάνε φίλους να τους σπάσουν τα πόδια για να αποφύγουν τη θητεία.

- Οι ομάδες έρευνας του στρατού λαμβάνουν χώρα νωρίς το πρωί, όταν οι άνδρες φεύγουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους. Τους στήνουν ενέδρα και τους απαγάγουν από τους δρόμους και μέσα σε 3-4 ώρες τους κατατάσσουν στον στρατό και τους μεταφέρουν κατευθείαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου με ελάχιστη ή καθόλου εκπαίδευση- πρόκειται για "θανατική καταδίκη".

- Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Εκεί που έμενα, ένας οδοντίατρος είχε μόλις απαχθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας στο δρόμο για τη δουλειά του, αφήνοντας πίσω του δύο μικρά παιδιά. Κάθε μέρα καταφθάνουν 3-5 πτώματα από τις γραμμές του μετώπου.

- Οι μητέρες και οι σύζυγοι παλεύουν με νύχια και με δόντια με τις ένοπλες δυνάμεις, παρακαλούν και ικετεύουν να μην τους πάρουν τους άνδρες τους. Προσπαθούν να δωροδοκήσουν, που μερικές φορές πιάνει τόπο, αλλά τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουν σωματική βία και απειλές θανάτου.

- Η περιοχή που πανηγυρίστηκε ως "ανακτημένη" από τη Ρωσία έχει μετατραπεί σε ερείπια και είναι ακατοίκητη. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν έχει μείνει κανείς να ζήσει εκεί και οι εκτοπισμένες οικογένειες πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν ποτέ. - Βλέπουν τον τρόπο με τον οποίο έχει αναφερθεί ο πόλεμος, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Είναι ένα "αστείο" και μια "προπαγάνδα". Λένε: "Κοιτάξτε γύρω σας: είναι αυτό νίκη;".

- Ακόμη χειρότερα, κάποιοι έχουν εξαπατηθεί και πιστεύουν πως μόλις εξαντληθούν οι δυνάμεις των Ουκρανών, θα έρθουν Αμερικανοί στρατιώτες να τους αντικαταστήσουν και να "κερδίσουν τον πόλεμο". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο πόλεμος ήταν για το τίποτα - μια παρωδία. Το αποτέλεσμα ήταν και είναι πάντα ξεκάθαρο. Ο λαός είναι απελπισμένος, τελείως κατεστραμμένος και ζει σε έναν ατελείωτο εφιάλτη.  Εκλιπαρούν για ένα τέλος, οποιοδήποτε τέλος - πιθανότατα την ίδια "ειρήνη" που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί πριν από δύο χρόνια.

Στο μυαλό τους, έχουν ήδη χάσει, γιατί οι γιοι, οι πατεράδες και οι σύζυγοί τους έχουν φύγει και η χώρα τους έχει καταστραφεί. Δεν υπάρχει καμία "νίκη" που μπορεί να το αλλάξει αυτό.  Μην κάνετε κανένα λάθος, είναι θυμωμένοι με τον Πούτιν. Αλλά είναι επίσης θυμωμένοι με τον Ζελένσκι και τη Δύση.

Έχουν χάσει τα πάντα, το χειρότερο απ' όλα, την ελπίδα και την πίστη, και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Ζελένσκι επιθυμεί να συνεχίσει την τρέχουσα πορεία, αυτή της ανθρώπινης καταστροφής.

Δεν ήμουν μάρτυρας του πολέμου- αλλά αυτό που είδα ήταν απολύτως σπαρακτικό.

Ντροπή για τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, που υποστήριξαν αυτόν τον πόλεμο. Και ντροπή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνεχίζουν να λένε ψέματα γι' αυτόν.

Έχει απόλυτο δίκιο σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς ηγέτες στη Δύση που λένε ψέματα για την πραγματικότητα της στρατιωτικής κατάστασης της Ουκρανίας στο έδαφος και τη διάθεση της κοινής γνώμης στις πόλεις της Ουκρανίας δυτικά του ποταμού Δνείπερου. Υπάρχει μια αναφορά σήμερα ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατάληψη της Avdeevka:

Ως αποτέλεσμα μιας απροσδόκητης επίθεσης, οι Ρώσοι διέσπασαν την άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στα νότια περίχωρα της Αβντίεβκα. Μέσα σε λίγες ώρες, οι Ρώσοι κατάφεραν να καλύψουν αρκετά χιλιόμετρα και να εισέλθουν στο κεντρικό τμήμα της πόλης. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχωρούν αποκεντρωμένα στα βόρεια, προς την κατεύθυνση του χημικού εργοστασίου, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για τις επιμέρους μονάδες να περικυκλωθούν.

Σε αυτό το σημείο δεν έχει σημασία αν το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το αίτημα του Μπάιντεν να στείλει στην Ουκρανία 61 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ουκρανία στερείται το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται για να παραμείνει μια βιώσιμη απειλή στο μέτωπο - εκπαιδευμένα, έμπειρα στρατεύματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail