Η Εκκλησία είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να αλλάξουν, όχι να την αλλάξουν

Η πολιτεία θα κάνει αυτό που είναι να κάνει. Η Εκκλησία όμως έχει να υπερασπιστεί και να διαφυλάξει την Αλήθεια της, ειδικά σε καιρούς πονηρούς και σκοτεινούς. Δεν υποχρέωσε κανέναν να την ακολουθήσει. Είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να αλλάξουν, όχι να την αλλάξουν.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι ακατήχητοι κατ' όνομα Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τα ΜΜΕ με το πλήθος της σαβούρας που παράγουν, ας μην ασχολούνται με το τι κάνει και τι πιστεύει ή δεν πιστεύει η Εκκλησία. Οι θέσεις της είναι σαφείς και ξεκάθαρες από αιώνες. Ας ψάξουν πρώτα μέσα τους αν πιστεύουν ή δεν πιστεύουν. Δεν είναι λάστιχο ο Θεός, να Τον φέρουμε στα μέτρα μας.

Ο καθένας χαράσσει την πορεία του. Ο Θεός δεν υποχρέωσε κανέναν να Τον ακολουθήσει, αλλά δε δέχεται να Τον πειράξει ή να τον κοροϊδεύει κανείς. Επίσης παραχωρεί να γίνονται ορισμένα πράγματα για να δοκιμάσει και να δει ποιοι πιστεύουν και ποιοι όχι. Το ζήσαμε και πριν 2-3 χρόνια. Και εκεί είδαμε πόσο στενή τελικά είναι η οδός.

Εν κατακλείδι, όταν επιλέγεις να ανέβεις στο πλοίο που πάει Ρόδο, θα πας Ρόδο. Δε θα πας Χίο, ούτε στα δύο μέρη μπορείς να είσαι ταυτόχρονα, ούτε να απαιτήσεις από το πλοίο που πάει στη Ρόδο, να πάει στη Χίο, γιατί είναι η επιθυμία σου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail