Η επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη δείχνει ποιος κινεί τα νήματα στη Γάζα

Οι δυτικές ηγεμονικές οντότητες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισαν σήμερα να επιτεθούν στην Υεμένη σε μια θεατρική επίδειξη δύναμης για να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για εξουσία και να προσποιηθούν ότι εξακολουθούν να ελέγχουν τον κόσμο.

Του Harun Elbinawi - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η δυτική ηγεμονία είναι το μεγαλύτερο κακό που έχει δει ποτέ ο κόσμος, και είναι σε πλήρη επίδειξη και πάλι σήμερα, καθώς οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν όχι μόνο να ενθαρρύνουν το ισραηλινό καθεστώς, αλλά και να το υποστηρίζουν στρατιωτικά εν μέσω της γενοκτονίας στη Γάζα.

Η κακία αυτών των αλαζονικών δυνάμεων επιδεικνύεται και πάλι σήμερα, καθώς χώρες που έχουν δηλώσει αδιαμαρτύρητα την υποστήριξή τους στους ανθρώπους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζονται στο σκοτάδι της νύχτας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Υεμένη, σε αντίθεση με πολλές άλλες αραβικές χώρες, έχει μπλοκάρει τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα για να τερματιστεί ο γενοκτονικός πόλεμος του καθεστώτος στη Γάζα και ο απάνθρωπος αποκλεισμός της μικρής περιοχής.

Αυτές οι ηρωικές ενέργειες του στρατού της Υεμένης υποστηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών. Απολαμβάνουν επίσης την πλήρη υποστήριξη του λαού της Υεμένης, όπως αποδεικνύεται από τις μαζικές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της Υεμένης τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι αλαζονικές δυνάμεις που επιτέθηκαν στην Υεμένη είναι υπεύθυνες για περισσότερα από 75 χρόνια παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης. Είναι υπεύθυνες για ό,τι εκτυλίσσεται σήμερα στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Είναι οι χώρες που προμηθεύουν χρήματα, όπλα και διπλωματική κάλυψη για τη σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης. Προωθούν ενεργά τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση, το ρατσισμό, το απαρτχάιντ, την σκληρή απανθρωποποίηση και την ακραία βαρβαρότητα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Οι δυτικές ηγεμονικές δυνάμεις και ο σιωνιστής σύμμαχός τους αντιμετώπισαν την επαίσχυντη ήττα στη Γάζα μπροστά στη γενναιότητα, το θάρρος, την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητα της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ομάδων αντίστασης.

Μετά από σχεδόν 100 ημέρες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η ισραηλινή οντότητα με περισσότερους από 500.000 στρατιώτες και όλα τα εξελιγμένα όπλα δεν κατάφερε να καταγράψει ούτε ένα επίτευγμα, παρά τις βιομηχανικής κλίμακας σφαγές αθώων αμάχων, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο αμερικανοβρετανικός-σιωνιστικός άξονας του κακού αποφάσισε να επιτεθεί στην Υεμένη για να αποσπάσει την προσοχή από τις μνημειώδεις αποτυχίες του στη Γάζα και να καλύψει τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει εναντίον των κατοίκων της Γάζας.

Περισσότεροι από 23.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12.000 παιδιών και περισσότερων από 7.000 γυναικών, σύμφωνα με ομάδες δικαιωμάτων.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι σημερινοί βομβαρδισμοί της Σαναά, της Χουντάιντα και της Σαάντα από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν θα σταματήσουν τον ηρωικό λαό της Υεμένης από το να σταθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης και να αντιταχθεί ουσιαστικά στη γενοκτονία στη Γάζα.

Ο στρατός της Υεμένης θα απαντήσει οπωσδήποτε σε αυτές τις επιθέσεις. Η Υεμένη δεν είναι καινούργια σε τέτοιες επιθέσεις, καθώς αυτό το έντιμο έθνος επέζησε για περισσότερα από επτά χρόνια από βομβαρδισμούς του αμερικανικά ενορχηστρωμένου αραβικού συνασπισμού. Μόνο το Ιράν στάθηκε στο πλευρό της Υεμένης στη δύσκολη στιγμή της.

Το μέγεθος της "διαφημιστικής εκστρατείας" που δημιούργησε ο αμερικανοβρετανικός συνασπισμός στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για το "χτύπημα στην Υεμένη" είναι μια αρκετά ισχυρή ένδειξη ότι προορίζεται ως θέατρο: μια μάταιη προσπάθεια αποκατάστασης της "αποτροπής".

Τα πραγματικά στρατιωτικά χτυπήματα με στρατιωτικούς στόχους δεν μεταδίδονται συνήθως ώρες πριν. Και αυτό ακριβώς έκανε αυτή η δυτική ιμπεριαλιστική συμμορία.

Το ζωτικό στοιχείο του αιφνιδιασμού απουσίαζε απολύτως εδώ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αποφάσεις των Αμερικανών και των Βρετανών να παραιτηθούν από το στοιχείο του αιφνιδιασμού στην εκτέλεση των χτυπημάτων επιτρέπουν προληπτικά μέτρα που ελαχιστοποιούν τις απώλειες, προσπαθώντας έτσι να αποφύγουν τη σημαντική κλιμάκωση.

Οι βομβαρδισμοί άδειων καταστημάτων και αποθηκών δεν μπορούν να σταματήσουν την αποφασιστικότητα του λαού της Υεμένης να υποστηρίξει τον καταπιεσμένο λαό της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός της Υεμένης δεν μπορεί να εκφοβιστεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Και το όνειρο της αναπαράστασης της αμερικανικής εποχής της αλαζονείας και της κυριαρχίας θα παραμείνει ένα όνειρο για πάντα. Με αυτές τις επιθέσεις, η δυτική ηγεμονία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωτικής σημασίας ναυσιπλοΐα της υδάτινης οδού Bab Al-Mandeb της Ερυθράς Θάλασσας.

Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας και ο ηρωικός λαός της Υεμένης αποφάσισε να σταθεί απέναντι στα πιο κακά καθεστώτα. Έχουν την υποστήριξη του κόσμου, καθώς ο κόσμος θα είναι καλύτερος χωρίς τον ιμπεριαλισμό, την αλαζονεία και την τρομοκρατία των ΗΠΑ.

* Ο Harun Elbinawi είναι Νιγηριανός αναλυτής πολιτικών και δημόσιων υποθέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail