Ο Ρωσικός Στρατός έχει το προβάδισμα

Freepen.gr - Την περασμένη εβδομάδα, το Κίεβο προσπάθησε να πάρει εκδίκηση για τα καταστροφικά πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές με επιθέσεις αντιποίνων στη χερσόνησο της Κριμαίας. Παρά τον άμεσο συντονισμό και τη στενή υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, όλες οι προσπάθειες να προκληθεί τουλάχιστον κάποια ζημιά στη χερσόνησο αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, γράφει το southfront.press.

Τώρα είναι η σειρά της Ρωσίας να αντεπιτεθεί. Η νέα εβδομάδα ξεκινά με ένα νέο κύμα μαζικών επιθέσεων σε όλη την Ουκρανία.

Τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού, συμπεριλαμβανομένης της λιμενικής υποδομής και του αεροδρομίου Shkolny. Το Χάρκοβο δέχθηκε άλλη μια καταστροφική επίθεση. Ο κύριος στόχος ήταν η περιοχή του Κιέβου της πόλης, όπου βρίσκονται τέσσερα μεγάλα εργοστάσια.

Νωρίς το πρωί, τουλάχιστον 11 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά φέρονται να πραγματοποίησαν εξόρμηση μάχης. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μεγάλες εκρήξεις στις περιοχές του Κιέβου, του Zhytomyr, του Khmelnitsky και του Χάρκοβο, καθώς και στις περιοχές Krivyi Rig, Dnipro και Zaporizhia.

Ο ουκρανικός στρατός καταγγέλλει πως οι ρωσικές επιθέσεις συνοδεύονται από εκτοξεύσεις πολυάριθμων ψευδών στόχων που αποσπούν την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας και τις αναγκάζουν να δαπανήσουν τους λιγοστούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαζικών επιθέσεων, οι μάχες συνεχίζονται στα ουκρανικά πεδία μάχης, όπου ο ρωσικός στρατός κατέχει επίσης το προβάδισμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο νέων θέσεων στην πόλη Avdeevka. Η ουκρανική πλευρά αναγνώρισε ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται σε περίπου είκοσι περιοχές γύρω από την πόλη και στην ίδια την Αβντίεβκα. Νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του εργοστασίου οπτάνθρακα και χημικών στο βόρειο τμήμα της πόλης τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο. Στα βορειοανατολικά, οι Ρώσοι κινούνται προς την οδό Michurin. Η επίθεσή τους συνεχίζεται επίσης κατά μήκος των δρόμων κοντά στη βιομηχανική ζώνη στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.

Η κατάσταση της ουκρανικής ομάδας στην Αβντίεβκα επιδεινώθηκε, αφού η πόλη Μαριίνκα που βρίσκεται στα νότια τέθηκε υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο. Οι δύο πόλεις χρησίμευαν ως τα κύρια ουκρανικά προπύργια στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ντονέτσκ. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου στα δυτικά, βόρεια και νότια της Μαριίνκα. Η μάχη για την Georgievka έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση Krasny Liman, όπου προσέγγισαν τα ανατολικά προάστια της Makeyevka. Η πόλη βρίσκεται σε ένα στρατηγικής σημασίας σταυροδρόμι. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός προχώρησε περίπου 1 χιλιόμετρο σε ένα ευρύ μέτωπο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει τον έλεγχο του δρόμου στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τα ουκρανικά στρατεύματα υποχωρούν από το Ραμποτίνο, χάνοντας τις λίγες θέσεις που κατέλαβαν κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια- και ο παράλογος αγώνας για το μικρό προπύργιο στο Κρίνκι φέρνει συνεχείς απώλειες στον ουκρανικό στρατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail