Νέες αμερικανικές βόμβες μεγάλου βεληνεκούς κατευθύνονται στην Ουκρανία - ΜΜΕ

US Air Force / Senior Airman Karla Parra
Freepen.gr - Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να παράσχει στην Ουκρανία το πρώτο φορτίο ενός νέου πυρομαχικού μεγαλύτερου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Boeing, σύμφωνα με το Reuters και το Politico, τα οποία ανέφεραν ότι οι βόμβες θα μπορούσαν να φτάσουν στη χώρα ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Με το Πεντάγωνο να ολοκληρώνει πρόσφατα τις τελικές δοκιμές για τη βόμβα μικρής διαμέτρου εδάφους (GLSDB), οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την παρθενική μεταφορά στο Κίεβο, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους και δύο άλλους που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Οι βόμβες μπορούν να επιτύχουν μέγιστη εμβέλεια 90 μιλίων (145 χλμ.) και θα αποτελέσουν "μια σημαντική δυνατότητα για την Ουκρανία", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

"Τους δίνει μια βαθύτερη ικανότητα κρούσης που δεν είχαν, συμπληρώνει το οπλοστάσιο πυρός μεγάλου βεληνεκούς", πρόσθεσε ο αξιωματούχος. "Είναι απλά ένα επιπλέον βέλος στη φαρέτρα που θα τους επιτρέψει να κάνουν περισσότερα".

Ο αμερικανικός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία της αποστολής, αν και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δήλωσε ότι η βόμβα θα παρασχεθεί κάποια στιγμή στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Βοήθειας για την Ασφάλεια στην Ουκρανία (USAI). Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα "αναβάλει στην Ουκρανία" όσον αφορά τις λεπτομέρειες της παράδοσης.

Η επίγεια έκδοση των νέων βομβών που αναπτύχθηκε από κοινού από την Boeing και τη Saab δεν έχει ακόμη φτάσει στο αμερικανικό οπλοστάσιο, το οποίο περιλαμβάνει επί του παρόντος μόνο την αεροπορική έκδοση. Το όπλο λέγεται ότι έχει διπλάσιο βεληνεκές σε σύγκριση με το προμηθεύσιμο από τις ΗΠΑ Σύστημα Πυραύλων Πυροβολικού Υψηλής Κινητικότητας (HIMARS) που χρησιμοποιείται ήδη από τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με το Reuters.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail