Η Μόσχα καλεί τη Δύση να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο αν θέλει συνομιλίες

Sergey Sevostyanov/TASS
Freepen.gr - Εάν η Δύση θέλει συνομιλίες για την Ουκρανία, θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ελβετού ομοσπονδιακού συμβούλου Εξωτερικών Υποθέσεων Ιγνάσιο Κάσις ότι η Ρωσία θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συζητήσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Νταβός νωρίτερα σήμερα, ο Κάσις δήλωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να συμμετάσχει η Ρωσία στις ειρηνευτικές συζητήσεις για την Ουκρανία με τη διαμεσολάβηση άλλων χωρών και τόνισε πως μια ειρηνευτική διάσκεψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

"Αν πρόκειται για την επιθυμία ορισμένων χωρών να βρουν διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο τους έχει φέρει η Ουάσινγκτον, αυτό είναι ένα πράγμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, να σταματήσουν να επιβάλλουν αντιρωσικές κυρώσεις και να σταματήσουν να κάνουν ρωσοφοβικές δηλώσεις", δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia.

"Εάν αυτή η ρητορική αποσκοπεί στο να παρασύρει τη Ρωσία σε ένα είδος ψυχεδελικής διαδικασίας με τους όρους της Δύσης για να επηρεάσει τις προσεγγίσεις αρχών της Ρωσίας, δε θα παρασυρθούμε σε αυτή την παγίδα", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail