Τρεις ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν τη διακοπή της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα

pixabay / Peter_Lindenau
Freepen.gr - Ιαπωνικές μεταφορικές εταιρείες σταμάτησαν τη μεταφορά όλων των πλοίων τους στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω της κλιμακούμενης κατάστασης, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι μια τέτοια απόφαση έλαβε η μεταφορική εταιρεία Nippon Yusen. Το κανάλι αναφέρει πως οι άλλες δύο μεγαλύτερες ιαπωνικές μεταφορικές εταιρείες Mitsui O.S.K. Lines (MOL) και η Kawasaki Kisen αποφάσισαν να σταματήσουν προσωρινά τις μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα από όλα τα πλοία.

Μέχρι τώρα, οι τρεις εταιρείες επέβαλαν έναν τέτοιο περιορισμό μόνο σε πλοία που είχαν σύνδεση με το Ισραήλ. Τώρα θα ισχύει για όλα τα πλοία.

Τα πλοία αναμένεται τώρα να ακολουθήσουν άλλες διαδρομές, όπως μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, αλλά αυτό αναμένεται να αυξήσει το κόστος της ναυτιλίας και να οδηγήσει σε μεγαλύτερους χρόνους διέλευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail