Η Ρωσία ονομάζει την κύρια απειλή για την παγκόσμια οικονομία

pexels.com / Anna Tarazevich
Freepen.gr - Το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος, δήλωσε η ρωσική κυβερνητική υπηρεσία Roscongress.

Το χρέος της Ουάσινγκτον ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μαθηματικά αδύνατο να αποπληρωθεί, υποστήριξε η Roscongress σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη. Ο οργανισμός βασίστηκε στην εκτίμησή του στην τρέχουσα αναλογία μεταξύ του μεγέθους του χρέους, του ρυθμού με τον οποίο αυτό αυξάνεται και των εσόδων του προϋπολογισμού.

"Το υπερβολικό χρέος συσσωρεύτηκε με χαμηλά επιτόκια, αλλά πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί με υψηλά επιτόκια που περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα και μειώνουν τις ταμειακές ροές. Μεσοπρόθεσμα, η εξυπηρέτηση του αμερικανικού χρέους θα κοστίζει 1 τρισ. δολάρια ετησίως", αναφέρεται στην έκθεση με τίτλο "Βασικά γεγονότα - 2024. Γεωοικονομία. Προβλέψεις. Σημαντικοί κίνδυνοι".

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα με την επανεκκίνηση της τυπογραφικής μηχανής φέτος, διότι αυτό θα οδηγούσε σε υψηλότερο πληθωρισμό, προστίθεται στην έκθεση. Η χώρα είδε τις τιμές καταναλωτή να εκτοξεύονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών το 2022, γεγονός που ώθησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail