Οι Ουκρανοί άνδρες δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τη χώρα

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί άνδρες που έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να το πράξουν λόγω των οδοφραγμάτων που στήνουν οι συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ορισμένες αναφορές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι ενέργειες των πρακτόρων βασίζονται σε ένα μυστικό εσωτερικό έγγραφο που απαιτεί αυστηροποίηση των συνόρων της χώρας.

Το ουκρανικό πρακτορείο Strana.ua ανέφερε το Σάββατο, επικαλούμενο ανθρώπους που επιχειρούν να περάσουν στην Πολωνία, πως οι αξιωματούχοι απαιτούν από όλους τους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, εκείνων που έχουν σωματική αναπηρία ή έχουν πολλά παιδιά, να προσκομίζουν πιστοποιητικό που εκδίδεται από γραφείο στρατολόγησης.

Η ιστοσελίδα σημείωσε, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα, ότι οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στα σύνορα, προσθέτοντας πως όλα τα σημεία ελέγχου είναι πλέον επανδρωμένα με υπαλλήλους στρατολόγησης. Σύμφωνα με το άρθρο, ακόμη και εκείνοι που προηγουμένως δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περάσουν τα σύνορα μπορούν πλέον να φύγουν από την Ουκρανία μόνο εάν το επιτρέψουν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Η εμπλοκή επιβεβαιώθηκε από τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας Gennady Zubko, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο NV ότι οι συνοριοφύλακες δεν ανέφεραν ρητά τον λόγο για τα οδοφράγματα. Ο πρώην αξιωματούχος υποστήριξε επίσης πως οι συνοριοφύλακες επικαλέστηκαν ένα εσωτερικό διαβαθμισμένο έγγραφο, το οποίο αρνήθηκαν να δείξουν.

Εν τω μεταξύ, η Strana.ua ανέφερε ότι η κατάσταση στα σύνορα προκάλεσε διαμαρτυρίες, με έναν απροσδιόριστο αριθμό Ουκρανών να κλείνουν έναν δρόμο κοντά στο σημείο ελέγχου όχι μακριά από την Πολωνία. Ένας επιβάτης λεωφορείου που είχε κολλήσει στη διέλευση διαμαρτυρήθηκε για "την πλήρη ακαταστασία, τον παραλογισμό και την έλλειψη υποταγής εκ μέρους των υπαλλήλων του σημείου ελέγχου", όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail