Η Άγκυρα δε θα βιαστεί να επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

pixabay / LoggaWiggler
Δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης (κοινοβούλιο) της Τουρκίας, αλλά είναι σαφές ότι η Άγκυρα δεν θα επισπεύσει τη διαδικασία, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στο νομοθετικό σώμα της χώρας.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το έγγραφο έχει υποβληθεί στη Γενική Συνέλευση προς εξέταση.

"Όχι, δεν έχει καθοριστεί", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανταποκριτή του RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα δεν σκοπεύει να βιαστεί πουθενά σε αυτή τη διαδικασία.

"Δεν έχουμε πουθενά να βιαστούμε. Υπάρχουν αλληλένδετες διαδικασίες, τις οποίες θα ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχει καμία πίεση για οποιεσδήποτε προθεσμίες και δεν μπορεί να υπάρξει", τόνισε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail