Η Ουγγαρία μπορεί να είναι η επόμενη χώρα που θα απαγορεύσει το συνθετικό κρέας

pixabay / Alexas_Fotos
Freepen.gr - Η Ουγγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης του συνθετικού κρέατος κατά το πρότυπο του ιταλικού νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι, σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Γεωργίας István Nagy, γράφει η mandiner.hu.

Ο Nagy είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Ettore Prandini, πρόεδρο της ιταλικής οργάνωσης αγροτών Coldiretti, για να συζητήσουν την απαγόρευση της Ιταλίας για το ψεύτικο κρέας και την προστασία των παραδοσιακών αγροτικών αξιών, δήλωσε το Υπουργείο Γεωργίας στο ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Nagy δήλωσε ότι η Ιταλία έχει απαγορεύσει την παραγωγή και την εμπορία συνθετικού κρέατος, το οποίο "η χώρα μας μελετά και θεωρεί ως παράδειγμα προς μίμηση".

Το θέμα της ρύθμισης βρίσκεται επίσης στην ατζέντα της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ, καθώς η Ουγγαρία επιθυμεί να διεξαγάγει έναν ευρύ διάλογο για το θέμα αυτό.

Ο υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ομαλότητα και η εργασία των αγροτών, οι οποίοι πατούν με τα δύο πόδια στη γη. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τη φύση, "δημιουργώντας έναν ψευδορομαντισμό για τον ζωντανό κόσμο".

"Η πλειοψηφία της κοινωνίας πρέπει να καταλάβει πως χωρίς τους αγρότες δεν υπάρχει τροφή και μέλλον", πρόσθεσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση εργάζεται για το πώς θα αποκαταστήσει την κοινωνική αναγνώριση της αγροτικής κοινότητας.

Ο István Nagy επεσήμανε επίσης ότι διατίθεται ένα άνευ προηγουμένου ποσό χρηματοδότησης για την στήριξη των επενδύσεων στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. "Για την υλοποίηση αυτών των εξελίξεων, η Ουγγαρία βασίζεται στους Ιταλούς επενδυτές και την τεχνολογική τεχνογνωσία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail