Η Σερβία θα διατηρήσει τη φιλία με τη Ρωσία, η Κίνα — Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς - Γραφείο Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών
Freepen.gr - Η Σερβία θα ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική, σημειώνοντας πρόοδο στην πορεία προς την ΕΕ και διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Η Σερβία θα παραμείνει μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα που θα παίρνει τις δικές της αποφάσεις και θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της προς την ΕΕ, παρόλο που υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που θα ήθελαν να βγάλουν τη Σερβία από αυτόν το δρόμο. Η Σερβία με την ίδια περηφάνια θα συνεχίσει να διατηρε;i την παραδοσιακή της φιλία και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε πως η χώρα του δε θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας ούτε θα επικρίνει τακτικά τη Μόσχα και το Πεκίνο για να «παρακαλέσει κάποιον».

"Δε θα επιδιώξουμε να ευχαριστήσουμε κανέναν. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι σημαντικό προς το συμφέρον του λαού μας, των πολιτών της δημοκρατίας, και όχι προς το συμφέρον οποιασδήποτε άλλης χώρας ή οργανισμού", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail