Η Αργεντινή καλεί τη Βρετανία να επιστρέψει τα νησιά Φώκλαντ

AR Photo / Natacha Pisarenko
Οι αρχές της Αργεντινής κάλεσαν τη Βρετανία να επιστρέψει τα νησιά Φόκλαντ (Μαλβίνες) και προσφέρθηκαν να διαπραγματευτούν το θέμα, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας στον ιστότοπό του.

"Η κυβέρνηση και ο λαός της Αργεντινής επαναβεβαιώνουν, 191 χρόνια μετά την παράνομη κατοχή, τα νόμιμα και αναφαίρετα δικαιώματα κυριαρχίας επί των νήσων Μαλβίνας, της νήσου Νότια Γεωργία, των Νότιων Σάντουιτς και των γύρω θαλάσσιων περιοχών <...> Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την προθυμία της να επαναλάβει τις διμερείς διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στη διαφορά κυριαρχίας σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Μπουένος Άιρες επιθυμεί να διατηρήσει μια ώριμη σχέση με το Λονδίνο σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παρά τη διαφωνία σχετικά με την κυριότητα των νησιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail