Οι Χούτι έκαναν επίθεση σε ακόμη ένα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό το Ισραήλ

Στις 3 Ιανουαρίου, οι Χούτι (Ansar Allah) στην Υεμένη ανακοίνωσαν ότι "στόχευσαν" ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα προς το Ισραήλ.

Ο ταξίαρχος Yahya Sari, εκπρόσωπος των Χούτι, ανέφερε σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση που προβλήθηκε από την τηλεόραση Al Masirah TV με έδρα τη Σαναά ότι το πλοίο, το CMA CGM Tage, δέχθηκε επίθεση αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις.

"Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα του πλοίου αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των δυνάμεών μας, συμπεριλαμβανομένων φλογερών προειδοποιητικών μηνυμάτων", είπε.

Οι Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης, αποτελούν μέρος του λεγόμενου Άξονα της Αντίστασης που υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail