Πως το ξεζούμισμα των ελεύθερων επαγγελματιών γυρνά μπούμερανγκ - Ένα απλό πρώτο δείγμα

pixabay / stevepb
Η δράση φέρνει αντίδραση. Νόμος της φυσικής και όχι μόνο. Της λογικής. Της συντήρησης. Της άμυνας. Αυτό ακριβώς ξεκίνησε να συμβαίνει με το φορολογικό ξεζούμισμα των ελεύθερων επαγγελματιών που πλέον έχουν...νομοθετημένο εισόδημα βρέξει - χιονίσει.

Του Στρατή Μαζίδη

Πριν λίγες ημέρες συνάντησα ένα διανομέα εταιρείας που τροφοδοτεί ως επί το πλείστον επαγγελματίες της εστίασης με είδη κάβας και όχι μόνο.

Θυμόμουν ότι προ περίπου 18 μηνών το αφεντικό του μου έλεγε πως μετά τον κορωνοϊό πως 4 στους 10 που τροφοδοτούσε, είχαν βάλει λουκέτο. Έχοντας αυτό κατά νου, ρώτησα τον υπάλληλό του πως πάει η κίνηση. Αν κλείνουν κι άλλοι ή όχι.

Και εκεί μου απαντά πως πολλοί κλείνουν πια το απόγευμα. Του λέω γιατί; Διότι πολύ απλά, μου απαντά, ο υπάλληλος θεωρείται πλέον τεκμήριο, αφού κάθε ένας προσμετράται ως 5000 ευρώ επιπλέον εισόδημα για τον επαγγελματία-εργοδότη.

Ως εκ τούτου, όπως μου είπε, πολλοί που έμεναν ανοικτοί ως πιο αργά δίχως να βγάζουν το τεράστιο κέρδος, που να καλύπτει και την παρανοϊκή φορολογική προσέγγιση της κυβέρνησης, πλέον κλείνουν. Τα έβαλαν κάτω και είδαν πως θα τους μείνουν πιο πολλά στην τσέπη, αν δουλέψουν λιγότερο αφού θα χρειάζονται και λιγότερο προσωπικό, που πλέον θεωρείται τεκμήριο. Για ποιο λόγο να πληρώσουν αυτοί τις αυξήσεις και τις προσλήψεις στο δημόσιο;

Άρα; 

Άνθρακες ο θησαυρός. Αν αθροίσετε:

- τα ποσά που έδιναν εργοδότες κι εργαζόμενοι σε εισφορές, 

- το ΦΠΑ από τις εισπράξεις και το έξτρα καθαρό κέρδος που πλέον δεν υπάρχουν αφού το μαγαζί κλείνει πιο νωρίς

- το ΦΠΑ και την παραγωγή φορολογητέου εισοδήματος σε άλλους επαγγελματίες κι επιχειρήσεις που προκαλούσε ως χθες ο μισθός που εισέπραττε το προσωπικό που σήμερα περισσεύει ή θεωρείται βάρος

Στο τέλος θα καταλήξετε στο ότι η κυβέρνηση των αρίστων έκοψε ένα παρανοϊκό κουστούμι σε όλους τους επαγγελματίες για...λιγότερα.

Αυτό όμως είναι το απότοκο όταν εμπιστεύεται κανείς να τον κυβερνήσουν άνθρωποι που δε γνωρίζουν πως βγαίνει το ψωμί.

Τουλάχιστον θα μπορούν να παντρευτούν ο Κώστας με τον Τάκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail