Ο ουκρανικός στρατός αποτελείται κυρίως από "πολύ ηλικιωμένους" - διοικητής

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχει απόλυτη ανάγκη από νεότερους στρατιώτες, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών είναι πάνω από 40 ετών, δήλωσε ο Aleksey Tarasenko, διοικητής της 5ης ταξιαρχίας εφόδου.

Μιλώντας στην τηλεόραση Espresso την Κυριακή, ο Ταρασένκο δήλωσε πως είναι "εξωφρενικό και απορίας άξιο" να ακούει κανείς ότι κάποιοι αμφιβάλλουν για την ανάγκη μιας νέας επιστράτευσης.

"Ο στρατός περιμένει με ανυπομονησία νέες ενισχύσεις, διότι η κατάσταση σε πολλές μονάδες είναι κρίσιμη όσον αφορά το προσωπικό", εξήγησε. "Ακόμα και αυτοί που έρχονται συχνά αφήνουν πολλά περιθώρια. Κυρίως, πρόκειται για άνδρες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας με πλήθος προβλημάτων που συνήθως προκύπτουν".

Ο στρατός χρειάζεται απεγνωσμένα "νέους άνδρες", διότι όσοι κατατάχθηκαν στο στρατό στην αρχή της σύγκρουσης έχουν ως επί το πλείστον "φύγει", είπε, προσθέτοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των στρατιωτών είναι πάνω από 40 ετών.

Οι παρατηρήσεις του Ταρασένκο έγιναν αφού το κοινοβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση πρόσθετες αναθεωρήσεις ενός πολυσυζητημένου νομοσχεδίου που θα διευρύνει τη δεξαμενή των διαθέσιμων για στράτευση ανδρών. Η προτεινόμενη νομοθεσία θα μείωνε το ανώτατο όριο ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 25 έτη, θα περιόριζε τις αναβολές και θα αύξανε τις ποινές για τους παραβάτες της στράτευσης. Οι επικριτές λένε πως το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που παραβιάζουν το σύνταγμα και ανοίγουν το δρόμο για τη διαφθορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail