Η Γερμανία δηλώνει ότι δε θεωρεί γενοκτονία τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα

pixabay / tvjoern
Freepen.gr - Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων κατά την στρατιωτική του επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σεμπάστιαν Φίσερ.

Η Νότια Αφρική κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη βάσει της σύμβασης για τη γενοκτονία για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας το δικαστήριο να λάβει προσωρινά μέτρα κατά των ισραηλινών αρχών. Η πρώτη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Ιανουαρίου.

"Κατά την άποψή μας, ο ισχυρισμός πως το Ισραήλ φέρεται να διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας είναι ανακριβής και (οι ενέργειες του Ισραήλ) δεν καλύπτονται από τη σύμβαση", δήλωσε ο Φίσερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου σχολιάζοντας τη νοτιοαφρικανική αγωγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail