Ο Μακρόν κάνει τον Πούτιν και καταλήγει να πυροβολεί το ίδιο του το πόδι

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε αυτή την εβδομάδα να ανανεώσει το κουρελιασμένο κύρος του σε ένα έθνος που φαίνεται να έχει κουραστεί από αυτόν τον αυταρχικό τσαρλατάνο.

Σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου διάρκειας δυόμισι ωρών που μεταδόθηκε στο έθνος, φάνηκε ότι ο Μακρόν πήρε ένα παράδειγμα από το βιβλίο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πούτιν παραχωρεί κάθε χρόνο μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κοινού για όλα και διάφορα εθνικά και διεθνή θέματα.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν πήγε τόσο καλά για τον Μακρόν, ο οποίος κατέληξε να φαίνεται σαν να παρακαλάει να του δώσουν σεβασμό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πούτιν κατέχει τα θέματα. Επί τέσσερις ώρες, μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου με πειστικά ορθολογικά επιχειρήματα, διατυπώνοντας τα επιχειρήματά του με πλήρη στοιχεία και αριθμούς. Το ποσοστό αποδοχής του Πούτιν από το ρωσικό κοινό βρίσκεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να συναχθεί ως γνήσιος σεβασμός για την ηγεσία του.

Είναι απίστευτο ότι οποιοσδήποτε δυτικός ηγέτης θα μπορούσε να τα καταφέρει συγκριτικά, μιλώντας ελεύθερα επί πολλές ώρες για διάφορα θέματα. Ο Μπάιντεν, ο Σούνακ, ο Σολτς και ο Τρουντό είναι αστείες φιγούρες που μαραζώνουν κάτω από κάθε έλεγχο.

Ο Μακρόν προσπάθησε να κάνει τον Πούτιν αυτή την εβδομάδα με την τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου σε εθνικό επίπεδο και ο γαλλικός λαός δεν εντυπωσιάστηκε. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν, τις οποίες επικαλείται το NPR Radio, πως η μεγάλη πλειοψηφία (64%) των Γάλλων αποδοκιμάζει την απόδοση του προέδρου τους και το περιεχόμενο των απόψεών του. Του ασκήθηκε κριτική για την προώθηση αντιδραστικών ιδεών.

Ο Μακρόν μίλησε πολύ για την ανάγκη εθνικής ενότητας και την αποκατάσταση της διεθνούς φήμης της Γαλλίας. Ζήτησε έναν "πολιτικό επανεξοπλισμό", ο οποίος ήταν ένας περίεργος τρόπος για να προωθήσει την εθνική ανανέωση. Είχε την οσμή του φασισμού. Όπως μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ο Μακρόν ακούστηκε ανασφαλής, αυταρχικός και σοβινιστής. Οι απόψεις του ήταν περισσότερο ισχυρισμοί παρά τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Ήταν προφανώς ανήσυχος για τη δημοτικότητα της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Μαρί Λεπέν και την κατηγόρησε ότι ηγείται ενός "κόμματος ψεύδους".

Καθόλου καλή κίνηση από τον Μακρόν, ειδικά όταν πολλοί Γάλλοι πολίτες μπορούν να δουν πως ο κύριος πρόεδρος είναι ο ίδιος ένας κατάφωρος ψεύτης.

Κατά τη διάρκεια της έκκλησής του προς το έθνος, ο Μακρόν έσπειρε την εξωφρενική συκοφαντία ότι η Γαλλία πρέπει να στηρίξει το ουκρανικό καθεστώς με δισεκατομμύρια επιπλέον ευρώ επειδή, όπως είπε ψέματα με απροκάλυπτο πρόσωπο, αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στη χώρα αυτή (έναν πόλεμο που υποκίνησε το ΝΑΤΟ), τότε ο Πούτιν θα συνεχίσει μια επεκτατική εισβολή στην Ευρώπη.

Μιλάμε για παράλογη κινδυνολογία. Ο Μακρόν πρέπει να θεωρεί εντελώς ανόητους τους συμπατριώτες του για να πλασάρει τέτοιες ανοησίες στην prime time τηλεόραση.

Ο Μακρόν είπε πως οι συμπατριώτες του πρέπει να συμφωνήσουν να προμηθεύσουν περισσότερους πυραύλους κρουζ τύπου Scalp στο (ναζιστοειδές) καθεστώς του Κιέβου, προκειμένου να διατηρήσουν τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, όπως τα χτυπήματα στο Μπέλγκοροντ την Πρωτοχρονιά που σκότωσαν δεκάδες αμάχους. Αυτοί οι παραδοθέντες από τη Γαλλία πύραυλοι έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσουν το ρωσικό έδαφος της Κριμαίας.

Την ώρα που ο Μακρόν εξυμνούσε τις υποτιθέμενες γαλλικές αξίες, αποδείχθηκε ότι ένας ολόκληρος λόχος Γάλλων μισθοφόρων σκοτώθηκε στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο από ένα καταστροφικό ρωσικό πυραυλικό πλήγμα. Τουλάχιστον 60 Γάλλοι των ειδικών δυνάμεων ανατινάχθηκαν στον αέρα. Το Παρίσι αρνείται πως σκοτώθηκαν γαλλικές δυνάμεις.

Η Ρωσία κάλεσε την επόμενη ημέρα τον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα για να επιπλήξει επίσημα το Παρίσι για την εμπλοκή των στρατευμάτων του στον πόλεμο. Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση μια νέα ανακάλυψη. Αμερικανοί, Βρετανοί, Καναδοί, Πολωνοί και άλλοι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ παρακολουθούνται εδώ και καιρό από τη Ρωσία ως ανεπίσημοι συμμετέχοντες στη διετή σύγκρουση. Οι Γάλλοι έχουν αναλάβει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αποστολή ξένων λεγεωνάριων στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία.

Ο Μακρόν έχει εμπλέξει τη χώρα του σε έναν απερίσκεπτο κρυφό πόλεμο με τη Ρωσία - και όλα αυτά με πλήρη εξαπάτηση του γαλλικού λαού.

Αυτό δίνει το ψέμα για την πραγματική φύση του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πόλεμο αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, τον οποίο η Ρωσία κερδίζει παρά τη συστοιχία ξένων όπλων, χρηματοδότησης και στρατευμάτων.

Ο Μακρόν, η θλιβερή μαριονέτα που φαίνεται να έχει αυταπάτες μεγαλείου, σαν να είναι μετενσάρκωση του Ναπολέοντα ή του Ντε Γκωλ, βυθίζει τη χώρα του σε ένα μάταιο αλλά απερίσκεπτα επικίνδυνο πόλεμο με την πυρηνική Ρωσία.

Αν ο Μακρόν ξόδευε τα δισεκατομμύρια που έχει διοχετεύσει για να στηρίξει ένα διεφθαρμένο νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο για τη χρηματοδότηση των δημόσιων γαλλικών υπηρεσιών και την καταβολή αξιοπρεπών μισθών στους Γάλλους εργαζόμενους, τότε ίσως το γαλλικό κοινό να μην περιφρονούσε τόσο πολύ τον πρώην τραπεζίτη επενδύσεων Rothschild που κάθεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν εξελέγη πρόεδρος τον Μάιο του 2017 με την υπόσχεση να "αποκαταστήσει το γαλλικό μεγαλείο". Επανεξελέγη και πάλι με μικρή διαφορά το 2022. Αλλά τα ψέματα, οι κενές υποσχέσεις και οι αυταπάτες του τον φτάνουν τελικά στο τέλος.

Όπως και άλλοι δυτικοί λεγόμενοι ηγέτες, ο Γάλλος πρόεδρος κατέστρεψε την οικονομία της χώρας του για να τροφοδοτήσει έναν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μυστικό πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η πολεμοκαπηλεία γίνεται πίσω από την πλάτη του δυτικού κοινού με εξωφρενική ψευδολογία και εξαπάτηση.

Ο Μακρόν και άλλοι δυτικοί τσαρλατάνοι ηγέτες θρηνούν για την απώλεια του πολιτικού τους κύρους, σαν να πρόκειται για κάποιο μυστήριο ή για σφάλμα της ρωσικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Οι λόγοι για την αυξανόμενη περιφρόνηση της κοινής γνώμης προς τους δυτικούς πολιτικούς είναι προφανείς σε όλους, εκτός από τους ψεύτες που βρίσκονται στην εξουσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail